Almedalen · Okategoriserade · politik · Socialdemokraterna

Den maklös manicken ”regeringen” levererar mycket snack men inget händer.

Kamel

Kommer ni ihåg låten ”Den makalösa manicken” från 1985?
”Det går hit, det går dit, det går runt en liten bit,
och den startar på ett kick, det är en makalös manick. Det är en evighetsmaskin”.

Så är det med svensk 7-klöverpolitik i allmänhet men regeringen i synnerhet, det går hit och dit, det går runt en liten bit men det händer inget bra. Ni kan lyssna på låten via länken här:

https://www.youtube.com/watch?v=Hccf-8BYaDg

 

Låttexten i ”Den makalösa manicken” påminner mycket om dagens politiker, det pratas mycket men sägs lite. I förrgår visade Löfven återigen prov på det då han Almedalstalade. Om vi stoppar in en vettig reporter (Aftonbladets Lena Mellin faller alltså bort per automatik) och Löfven i en förkortad låttext ur ”Den makalösa manicken” ser ut så här:

Reporter:
– Titta här står en manick (regeringen och invandringspolitiken) som ser rätt konstig ut
det är en jättestor mojäng med en förnicklad strut.
Här är kugghjul och propellrar så vitt jag kan se,
kanske du kan va så hygglig och förklara vad det är?

Löfven:
– Jo alltså, det går hit, det går dit, det går runt en liten bit, och den startar på ett kick, det är en makalös manick.

R:
– Jaha, jahaja, jag tror fattar,
men vad gör den här maskinen för någonting?

L:
– Jo… det går hit, det går dit, det går runt en liten bit, och den startar på ett kick, det är en makalös manick.

R:
– Jaja, tack tack, man var är det för maskin,
vad har man den till?

L:
– Jo… det går hit, det går dit, det går runt en liten bit, och den startar på ett kick, det är en makalös manick.

R:
– Jaha, tack tack snälla statsministern,
men jag vill veta vad det är för någon apparat?
Statsministern? Jo, statsministern, vi ville veta vad det är!

L:
– Jo alltså… det är en evighetsmaskin! Det går hit, det går dit, det går runt en liten bit, och den startar på ett kick, det är en makalös manick.

R:
– Jo jo, det förstår jag, men vad är det för en maskin?

L:
– Det är en evighetsmaskin!

R:
– Jao, jaha, är det en evighetsmaskin?!?!

L:
– Det är en evighetsmaskin.

R:
-En evighetsmaskin? Du menar att den bara går och går av sig själv hela tiden? Men, men vad ska man med den till? Om den inte gör någonting?

L:
– Gör någonting? Det är klart att den gör någonting!
På somrarna kan det hända att den går varm, och då kan vi ju koka gröt där uppe i tratten.

R:
– Så ni har den här stora maskinen till att koka gröt ibland mitt i somrarna.

Så är svensk politik nu. Löfven är vår statschef och han låter som professorn i låten, mycket snack men ingen verkstad.

 

Stefan Löfvens evighetsmaskin (den skattebekostade invandringen från islamistiska MENA-länder) är på väg att bli lite varm, men någon gröt har vi inte fått av hans regering, tvärtom. Ändå menade han, då han intervjuades i SR P4 Extra, att vi ska vara tacksamma över massinvandringen för att befolkningen ökar. Han lovade även att aldrig samarbeta med Sverigedemokraterna.

Nu ska vi se: folket är inte så tacksamma över befolkningstillökningen som Löfven tycker att folket ska vara, eftersom det är folket som skall betala och försörja de som kommer hit. Enligt en undersökning som Novus gjort på uppdrag av TV4 är åtta av tio svenskar (80 %) missnöjda med hur invandringspolitiken sköts.

Men Löfven menar att vi ska vara tacksamma över massinvandringen?

Det går hit, det går dit, det går runt en liten bit…

Löfven lovar att aldrig samarbeta med Sverigedemokraterna, men det är Sverigedemokraternas invandringspolitik folket vill ha.

Det går hit, det går dit, det går runt en liten bit…

(Idag är det f.ö. två år sedan miljöpartiet tillsammans med moderaterna drev igenom lagen som tvingar oss skattebetalare att betala för illegala invandrares tandläkarbesök).

 

Innan ett nyligen hållet toppmöte mellan EU:s stats- och regeringschefer i Bryssel medgav Löfven att massinvandringen utgör en belastning för Sverige. Ändå ska den fortgå.

Det går hit, det går dit, det går runt en liten bit…

Löfven använder återigen det uttjatade demografiska argumentet för att rättfärdiga den destruktiva invandringspolitiken.
–”Om inte allt för lång tid har Sverige ett stort problem med demografin. Vi har en allt äldre befolkning och vi kommer att bli färre och färre i arbetande ålder som ska försörja fler och fler. Vi har en enorm omställning framför oss i den offentliga sektorn. Det ska anställas hundratusentals människor. Vi riskerar att inte klara det åtagandet därför att vi har fel sammansättning av befolkningen”.

Vi har helt klart fel sammansättning av befolkningen nu, rent procentuellt sett arbetar allt färre. De flesta av dem befinner sig i den stora grupp ”massinvandrare” som Lövfen tycker vi ska vara tacksamma över.

Det går hit, det går dit, det går runt en liten bit…

 

För sex år sedan skrev den gamle stjärn-korrespondenten Ulf Nilson (i motsatts till Lena Mellin är Ulf vettig och kunnig) en sann krönika som publicerades i Expressen.

Rubriken var: ”Sverige är ett högfärdigt litet land som borde ta itu med sina problem”. Vad gör våra politiker istället för att ta itu med problemen? De skapar ÄNNU fler och ÄNNU större problem. De kallar dessutom människor som vill ta itu med problemen för nazister, fascister islamofober och rasister. Visst är det lite som barn:

★ ”Du äj tusenmiljonej gångej dummaje än vad jag jag säga”.
★ ”Jaha, varför då?”
★ ”Föj att jag säjjer det”.

 

Nu kan det gnistra till i politiken, Ebba Busch Thor sade under sitt Almedalstal igår att IS- mördare bör sättas i fängelse för landsförräderi. Hon anser även att islamister som varit iväg på ”jihadresor” och återkommer till Sverige ska avvisas och fråntas det svenska passet.

Vad ska Löfven & Co. säga nu, ”du äj tusenmiljonej gångej dummaje än vad jag jag säga”?

Faktum är att Busch Thor är den enda modiga och med ryggrad utrustade politikern i 7-klövern nu. Hon går inte politisk passgång som andra i 7-klövern gör. Därmed INTE sagt att de är passgångande kameler.

 

Fråga:
Vad får man om man korsar en kamel med en flaska vodka?

Svar:
En svensk statsministers politiska gångstil.

Det går hit, det går dit, det går runt en liten bit,
och den startar på ett kick, det är en makalös manick.

 

Annonser