Miljöpartiet · Okategoriserade · politik

Almedalen 2015, löddrig dokussåpa.

Lödder

 

Svenska riksdagens mesta extremister, miljöpartiet, höll låda i Almedalen i går. Vad sades under talet? Att enfrågepartiet Miljöpartiet (frågan är miljön) som tappat sin enda fråga (miljön) helt glömt bort sin enda fråga som de tappat bort (miljön).

–”I förra årets valrörelse fick miljöfrågan inte den uppmärksamhet som krävs. Och det är vårt misslyckande, vi kan inte skylla på nån annan”.

Om Fridolin tror att de minskar för att de tappat bort sin enda fråga är Fridolin osmart, de minskar för att de vill ha fri skattebekostad invandring och för att de kladdar i alla ANDRA frågor. Det enda de gör är att skylla på någon annan, gärna på SD som är nära TRE gånger så stora som Mp är nu. Men Fridolin skäms inte.

 

När enfrågepartiet blev av med sin enda fråga klafsade de in i alla andra politiska områden, med känt resultat:
★ Välfärden minskar.
★ Svenskarnas fattigdom ökar.
★ Kunskapnivån i landet störtdyker.

Utbildningsminister Fridolin talade om satsningar på skolan, bland annat pengar till fler lärare. Men han flosklade i vanlig ordning då han beskrev skolan som en plats där ojämlikheten har ökat, ur artikeln:

–”Skillnaden i gymnasiebehörighet mellan barn till föräldrar som själva har gymnasieexamen och barn till föräldrar som inte har det har fördubblats bara sen 2006, sa Fridolin”.

Märkligt. Under 50-, 60-, 70- och 80- talet var det vanligt att barnen tillgodogjorde sig en högre utbildning än föräldrarna, vi gjorde den s.k. klassresan. Nu har Fridolin & Co. ställt in den resan verkar det som. Eller… är det kanske den nya mångkulturella samhällskulturen som visar sig? De som ingår i den samhällskulturen vill kanske inte göra den resa som vi har gjort?

Ett bra första steg är att kräva att barnen talar svenska och att de och deras familjer har respekt för lärarna.

Det verkar Fridolins partikamrat Mehmet Kaplan inte tycka.

 

Det finns ett gammalt ordspråk: ”Det går inte att sparka upp en död gris”, ordspråket syftar till att det måste finnas en vilja för att lyckas. Det går inte att mata en död gris heller, hur mycket mat man än ger den. Fridolins extrapengar till vissa skolor kommer inte ge ett resultat om inte eleverna OCH deras familjer VILL göra som vi gjorde under 50- 60- 70- 80- talet.

Fridolins recept att ”få upp den döda grisen” är att mata den ännu mer. Regeringen ska se till att statliga pengar går till de skolor som behöver de mest, det innebär i praktiken att Fridolin vill ta från fungerande verksamheter och slösa på ickefungerande verksamheter. Undrar om han tänker likadant på Solvalla? ”Den där hästen har aldrig vunnit, den satsar jag alla DINA pengar på”.

En inte alltför kvalificerad gissning är att de extrapengar Fridolin vill ge vissa skolor kommer gå till områden liknande Rosengård i Malmö. Segregeringen mellan svenskar och skattebekostade invandrare ska alltså ökas ännu mer.

Men Fridolin skäms inte.

 

Istället tackade han Fredrik Reinfeldt för att ha stått upp för invandringen.

–”För drygt fyra år sen inledde vi ett migrationspolitiskt samarbete. Reinfeldt tog ett modigt steg åt ett helt annat håll än många andra av Europas dåvarande ledare”.

Det ”modiga steget” och den politiken har kastat in Sverige i den värsta kris vi någonsin haft. Nu är det bara en tidsfråga innan hjulen stannar för demokrati, jämlikhet, kunskap och välfärd. Moderaterna minskar. Miljöpartiet minskar.
Reinfeldt avgick som moderatledare.

Men Fridolin skäms inte.

 

En annan som inte skäms är Fridolins partikamrat Mehmet Kaplan, han sade under Almedalsveckan 2013 att det inte är viktigt att lära sig svenska. Kan vi ana en motsättning mellan Fridolins ”jag fixar skolan på 100 dagar och Kaplans ”svenska är inte viktigt”?

Kaplan utpekats f.ö. som islamist av Nalin Pekgul. Kaplan har varit ordförande för SUM (Sveriges unga muslimer) som har koppling till det terrorist-stämplade ”Muslimska brödraskapet”. Nu är det Rashid Musa som är ordförande för SUM, och det har förekommit bilder på sociala medier där han gör det så kallade ”Rabiatecknet”, en hyllning till ”Det muslimska brödraskapet”.

Under torsdagskvällen spreds bilder på sociala medier, de visar ett par förmodade islamister som i Almedalen och SVT gör det tecknet. Den vanlige Svensson tror kanske att det är harmlösa busar som gör vad barn brukar göra framför kameran, men i själva verket är det en signal: Islam är här, i den svenska politikens finrum!

”Enligt uppgifter på torsdagskvällen ska de två männen tillhöra Miljöpartiet”.

Men Fridolin skäms inte.

 

En som kanske skäms lite är däremot moderatledaren Anna Kinberg Batra (AKB), som står på Almedalsscenen ikväll. Hon har fattat att miljöpartiet var helt fel partner att gå i säng med, och att SD:s politik är vad allt fler i Sverige vill ha.

Det blir intressant att höra AKB:s tal, ska hon signalera politiskt förnuft och samarbete med SD, eller kommer hon göra en Romson (bort sig)? AKB anser ju som bekant att Stockholmare är smartare än lantisar och Fridolin är från Vittsjö, så i det fallet stämmer det, men Romson? Hon är stockholmare, född i Rönninge i Salems församling i Stockholms län. Hur har hon kunnat bli osmartare än Fridolin? AKB: s teori har spruckit.

Står moderaterna, liksom miljöpartiet verkar göra, för en fortsatt islamisering av Sverige? Kommer vi se fler Rabiatecken i SVT ikväll? Kommer Romson försvenska den arabiska hälsningen Salam aleikum till Salem aleikum? Tror Romson att Salem ligger i södra Tyskland?

Tv-utsändningarna från Almedalsveckan har kommit att likna den gamla tv-serien ”Lödder” allt mer. Det är en riktig såpa.

 

Annonser