Miljöpartiet · Okategoriserade · politik · Socialdemokraterna

Politikens och medias moraliska förfall i Västerås.

Rum

9 augusti 2015 mördades två människor blodigt och öppet på IKEAS varuhus i Västerås. I Sverige verkar vi ha trubbats av helt av det ökande och allt grövre våldet, tystnaden efter det bestialiska dådet var öronbedövande.

★ Inget ramaskri i media,
★ Inga krav på makten att nu får de se till att återställa trygghet och ordning i landet.
★ Inga uttalanden från makten att de tänker göra just det.

Har maktens och medias moral och objektivitet dött totalt?

 

I världen var dådet en nyhet, i Sverige knappt en medial vindil, ur artikeln:

”Ikeamordet blev en världsnyhet. Flera stora utländska medier rapporterade om dådet” .

I Sverige blev nyheten bl.a. att dagen började som vanligt för Jamal (vars syster arbetar på IKEA i Västerås), ur artikeln:

”Dagen hade börjat som vanligt för Jamal Kaytoli, 34. Han hade varit och tränat och satt och satt och åt på Pizza hut med sina vänner när hans yngre syster ringde”.

Två människor är alltså mördade offentligt och Expressen skrev om att Jamals dag hade börjat som vanligt, han hade varit och tränat och han satt och åt på Pizza hut med sina vänner.

Journalistiken i Sverige nådde nya svindlande höjder.

 

Minister Åsa Regner uttryckte tidigare den sommaren sin avsky mot våld, då en okänd och icke funnen man attackerade ett olagligt romskt läger. Ingen av romerna behövde uppsöka läkare.

Regners uttalande efter den händelsen:

”Vidrigt”, ”Bedrövligt fegt”, ”Lågt att attackera de svaga i samhället”. –”Det här är obehagligt, och det är viktigt att ta avstånd från våld, säger Regner”.

I går mördades två människor på IKEA i västerås, Regners uttalande efter den händelsen: Inget.

Var finns Regner och hennes uttalanden om att ta avstånd från våld nu? Orkar hon bara ta avstånd från våld en gång i veckan? Eller är det helt enkelt så att hon och den politiska makten gör skillnad på folk och folk?

Regners nya slogan kanske blir ”Rör inte min rom”?

 

Jag lovar att inte röra Regners rom, jag tänker inte röra hennes Cola heller. Kola är för övrigt ett slangord för kokain, vilket miljöpartiets topp-politiker Maria Ferm missbrukade tungt under två års tid. Frågan är om hennes partikollega Hanna Lidström, förbundsstyrelseledamot i Grön Ungdom, hade varit på kolan eller romen då hon knivskämtade om den fruktansvärda attacken på IKEA. Hon lade på twitter ut en bild på IKEAS knivar ”Lindrig” och skrev :

”Tre personer har blivit knivhuggna på IKEA Hoppas det var lindrigt”.

Att skämta så smaklöst om ett sådant dåd säger allt om miljöpartiet, och twittret togs efter kritik bort.

Miljöpartiets rom & cola är nog lika smaklös som deras värdegrund och människosyn.

 

Västerås drabbades extra av grovt våld denna helg och måndag, förutom morden misshandlade några företagsamma unga män en 70- årig kvinna, ur artikeln:

”Polisen i Västerås letar efter fyra pojkar efter en brutal väskryckning. En 70-årig kvinna blev sparkad flera gånger när hon låg på marken”.

Jag tycker det är vidrigt, bedrövligt fegt och lågt att attackera de de gamla och svaga i samhället. Socialdemokraten Regner tycker visst bara det då romer attackeras. Av en händelse hade socialdemokraternas ungdomar, SSU, kongress i Västerås samtidigt som våldet exploderade i staden, Stefan Löfven fanns där då dåden begicks men han bevärdigade sig inte att ta sig till IKEA. Han kanske ansåg att det var viktigare att mingla med SSU:s flickor.

 

De unga röda har såvitt jag vet inte kvittrat och twittrat lika smaklöst som miljöpartiet, vilket inte garanterar att de är förnuftiga. Det kan ju helt enkelt vara så att de inte kan trycka på rätt knappar.

Kanske de unga socialisterna tagit lite för mycket av Regners rom och miljöpartiets kola?

Den gamla låten ”Rum & Coca Cola” med Andrew Sisters tillägnas de röda. De gröna får en kurs i uppförande.