Miljöpartiet · Okategoriserade · politik · Socialdemokraterna

Shame om you, Löfven!

shame

 

Det sägs att makten berusar. Då är vår statsminister full som en alika, med tanke på det senaste utspelet: att medverka till att det blir fred i Syrien. Ur artikeln:

”Om vi efterfrågas till en ledande roll då ska vi ta det ansvaret. Vi erbjuder vår hjälp och vårt stöd, och vad det kan komma att bli får avgöras utifrån vad FN behöver”.

En ledande roll? Om Löfven tar en ledande roll i Syrienkonflikten kommer Syrien snart upphöra att existera. Löfven är ju en vandrande katastrof, Sveriges trygghet, kunskapsnivå och välfärd sjunker i rask takt under regeringens Löfvens styre. Löfven är vald för att förbättra Sveriges och svenskarnas situation, men i likhet med andra alikor står han vid bardisken och hittar på skrönor, fullkomligt berusad av makten. Ju mer berusad alikan blir, desto större blir skrönorna och katastrofen, exakt den situationen har vi i Sverige nu. Saken är att det är vi som betalar alikans fylla.

När kommer Löfvens baksmälla?

 

Löfven som ledare har visat sitt rätta jag, inte minst i valet av medarbetare. Han har:

★ en utrikesminister som inte ens vet vad islam (grunden till Syriens konflikt) är och genom sin klumpighet retar upp 56 muslimska nationer samt Palestina.

★ en kultur- och demokratiminister (miljöpartisten Alice Bah Kuhnke) vars största kulturella gärning var som programledare för Disneyklubben.

★ en biståndsminister (miljöpartisten Isabella Lövin) som tar av utlandsbiståndet för att bekosta en DEL av invandringen.

★ en finansminister som tror att invandringen inte kostar oss skattebetalare något för att biståndsministern tar av utlandsbiståndet.

De och fler av de maktberusade alikorna bröt ett vallöfte i veckan under de första nio veckorna vid makten, när de nyligen presenterade sin budget fanns mest skattehöjningar och minst ett löftesbrott till: höjningen av barnbidraget blir inte av.

Löfvens uttalande om att ta en ledande roll i Syrienkrisen är en maktberusad alikas pladder. Löfven borde ta hand om nationen som valt honom. Löfven borde skämmas.

 

Löfvens uttalande kom innan EU:s toppmöte som handlade om de hundratusentals människor (de kallas slarvigt för flyktingar) som reser till Europa för att försörjas med våra skattepengar.

Nationalekonomen Tino Sandanaji är i motsats till Löfven inte berusad av makten, Sandanaji beskriver nyktert situationen, ur hans text:

★ År 2010 var det totala antal på flykt ca 44 miljoner i världen. Enlig UNHCR korsade knappt 10 000 flyktingar medelhavet till Europa, varav ca 20 dog på vägen.

★ År 2013 var det totala antalet flyktingar ca 51 miljoner. Enlig UNHCR korsade 60 000 flyktingar medelhavet till Europa, varav ca 600 dog på vägen.

★ År 2015 har totalt antal flyktingar ökat till 60 miljoner. Enlig UNHCR har hitintills i år nära 400 000 korsat medelhavet till Europa, varav ca 2800 dött på vägen.

Sandanaji skrev: ”De som tar sig till Europa från exempelvis Turkiet gör så för att skapa ett bättre liv i välmående välfärdsstater, inte för att fly granater”.

 

Att människor dör under resan på väg till Europa är naturligtvis fruktansvärt, men vem har lovat guld och gröna skogar till alla de som befinner sig i Mellanöstern eller på den afrikanska kontinenten?

De har de av makt berusade alikorna gjort, och de borde skämmas för att de lurar det stackars MENA-folket! Problemet är att inget EU-land vill ha anhopningen av de s.k. flyktingarna (varav 70 % är män enligt UNHCR), därför ska de nu tvingas på EU-nationerna. Några av nationerna har sagt nej till den tvingande mottagningen, en del av de hitkommande vill sannolikt inte till de länderna heller, vilket innebär att Merkel och Löfven skapar ytterligare konflikter. Löfven flosklade även om det innan toppmötet då han svarade på medias fråga:

”Men kan man skicka flyktingar dit dom inte är välkomna?

– ”Flyktingar kan inte välja exakt var man ska söka asyl utan nu måste vi se till att för att flyktingar ska få den bästa hjälp så måste alla EU:s medlemsstater ta sitt ansvar. Annars kan flyktingarna inte få den bästa hjälpen”.

Den bästa hjälpen är naturligtvis att de som befinner sig i islams inbördeskrig i Syrien kommer bort från krigszonerna, och under konflikten kan bo i bl. a. de flyktingläger som UNHCR finansierar i Jordanien, Turkiet och Libanon.

Vi ska inte glömma att det är UNHCR som står för fiolerna med de pengar vi BORDE ge dem.

Men de pengarna snor miljöpartiets Isabella Lövin nu.

 

Under EU:s möte beslöts att EU ska bidra med nästan tio miljarder kronor till FN för att förbättra förhållandena i de flyktingläger som UNHCR bekostar.

Meningen är att halva den summan ska tas från EU-budgeten och den andra halvan ska medlemsländerna bidra med. Sverige har redan beslutat att ställa upp med 25 miljoner kronor. Nu kommer den maktberusade alkans rätta jag fram:

– Jag håller med om att mer kunde ha gjorts tidigare men Sverige har inget att skämmas för, säger Löfven”.

Helt rätt, SVERIGE har inget att skämmas över, men sjuklöverns politiker har det! Det är inte första gången Sveriges politiker sviker de RIKTIGA flyktingarna:

★ År 2013 bad FN:s flyktingorgan UNHCR världens länder om pengar.

★ UNHCR behövde DÅ motsvarande 12 miljarder kronor (12.000.000.000) för att hjälpa de ca. 2,5 miljoner flyktingar som satt i tältläger i Jordanien.

★ Sverige gav futtiga 40 miljoner (40.000.000)! Det är 0,33%!

Men Löfven skäms inte.

 

Regeringen har beslutat att höja anslagen till FN:s flyktingorgan UNHCR med 75 miljoner kronor och till FN:s livsmedelsprogram med 25 miljoner kronor, och Stefan Löfvén hoppas nu att fler EU-länder följer Sveriges exempel.

Vilket exempel? Att skänka 0,33 %? Ursäkta mitt språk, men vilket stans hyckleri! Det hyckleriet är ”den svenska humanitära stormakten”, det hyckleriet är likadant inom alliansen som inom den helgalna rödgröna sörjan.

★ År 2014 tog alliansregeringen fyra miljarder kronor från biståndet för att finansiera det svenska asylmottagandet. Då var det en tiondel av hela biståndet.

★ För i år, 2015, tog den rödgröna regeringen 8,4 miljarder kronor – vilket var en fördubbling och innebär att en femtedel av totala biståndet nu försvinner. ★ Regeringen tar alltså var femte biståndskrona och ger till Migrationsverket. I budgeten som regeringen presenterade i går för 2016 räknar man med en summa på 8,2 miljarder kronor (länk nr. 5).

Regeringen ska HÖJA anslagen med 100 miljoner kronor 100.000.000), samtidigt som de TAR 8,2 miljarder kronor 8.200.000.000!

De ger tillbaka en dryg procent av pengarna de tagit!

Det är som att ta barnens lördagsgodis och ”i sin godhet” ge dem en liten karamell att dela på. Jag hade skämts om jag var en så usel far!

Men Löfven skäms inte.

 

NU ska EU:s länder gemensamt ge 10 miljarder kronor till FN och UNHCR (10.000.000.000), Sverige ställer upp med 25 miljoner (25.000.000). Det är 0,25 %!

Men Löfven skäms inte.

Sverige ger allt mindre till de allt fler som flyr undan islams inbördes konflikter.

Men Löfven skäms inte.

Sverige beräknas ta emot 12.000 s.k. ensamkommande flyktingbarn detta år, kostnaden för att ta emot dessa ”barn” (80 % är pojkar/män enligt UNHCR) beräknas kommande år bli 15 MILJARDER kronor/år. Sverige ska ge 25 miljoner kronor extra till flyktinghjälp. Inte ens 0,2 % av 15 miljarder!

Men Löfven skäms inte.

Sveriges regeringar tar hit de som orsakat konflikterna, de som kommer hit reser tillbaka för att mörda ännu fler (företrädesvis ickemuslimer) och regeringen ska ge dessa satans mördare rehabilitering och jobb!

Men Löfven skäms inte.

Jag skäms över att ha en så usel stastminister!

 

Jag tror att de flesta i Sverige har genomskådat Löfven, Sahlin, Sjöstedt, Fridolin, Romson, förvirrade män med lustiga mössor, Ernman, Schyffert och det andra patrasket vid det här laget: de som vill att alla ska ge av sitt, medan de själv gapar om att de minsann inte ska ge av sitt överflöd, de betalar ju skatt. En rolig och mycket träffande text som belyser ”de godas” maktberusning och monumentala hyckleri skrevs av Anna Helena Rudberg, läs den gärna .

Till Löfven, Ernman, Schyffert, mannen med den konstiga mössan och alla deras vänner har jag bara en sak att säga: shame on you! Skäms!

Jag säger det i toner, som i denna disco-hit från 1974: Shame, shame, shame:

https://www.youtube.com/watch?v=NgrF9H4nZEI