Okategoriserade · politik

Vår riksdag låtsas 365 dagar om året. Då kan väl vi låtsas att vi betalar skatt?

momsfri

Nästan ingen har undgått att se hur illa det blivit i vårt land, med ökande våld, otrygghet, arbetslöshet och fattiga åldringar.

Bara stollarna (det politiskt korrekta men humant och verklighetsuppfattande inkorrekta) har missat resultaten av den stolliga politik som förts några årtionden.

Det är uppenbart att de har en blind fläck i sitt tänkande.

En som har ledsnat på stollarnas fläckvisa men inte fläckfria feltänkande är Tommy Jacobson, ordförande för Varenne investment, han skrev i Dagens Industri:

“Jag personligen är så trött på att se och höra alla  kändisar och komiker i morgonsofforna försöka att överträffa varandra i  ”godhet” och indignation över allt som sker. Utan ett uns av konkreta  idéer på lösningar. Inte heller vill jag se fler nationella samordnare(Mona Sahlin, min anm.) så fort ett problem dyker upp i samhället.

Jag vill se konkreta insatser och diskussioner om  hur vi ska fortsätta att bygga landet när vi har klarat av de akuta  problem vi upplever nu. Det inger vare sig trovärdighet eller respekt  att samma människor som för två månader sedan stod upp i diverse  sammanhang och deklarerade att vi kan ”ta emot alla” och ”det finns  inget tak” nu 60 dagar senare står vilsna och till synes förvånade och  kräver att andra länder ska ”ta sitt ansvar” och hjälpa oss ur knipan”.

Om de fläckvisa ibland tänkande men inte fläckfria feltänkarna fungerar likadant då de ska besluta sig att gå på dass, blir det nog allt som oftast väldig rörigt på det dasset och i den bak de verkar tänka med.

Lika rörigt är det i svensk sjuklöverpolitik, i TV-s morgonsoffor belamrade med rika kändisar och på medias redktioner.

En av de många NEGATIVA effekterna av våra regeringars taffliga och valhänta regerande, är att de som valt att resa 4.000 kilometer genom ett antal fredliga länder för att komma hit nu får sova utomhus i snöyran, ur artikeln:

“Under helgen sov asylsökande på gatan utanför Migrationsverkets lokaler i  Malmö. I Norrköping har det rests tält och över hela landet sover  människor på golvet i myndighetens lokaler. Man kan alltså betecknas som  tursam om man får sova på en tunn madrass på golvet i entrén på en av  landets största myndigheter.
Trots införandet av gränskontroller, efter  den senaste politiska överenskommelsen, ligger ankommandetakten på  ungefär 10 000 asylsökande i veckan. En utveckling som beskrivits som  ohållbar av såväl regeringen som flera myndigheter, kommuner och  länsstyrelser”.

Trots införda gränskontroller kommer det in FLER nu än innan. Var det fläckar i instruktionerna till Sveriges polis-, tull- och migrationsmyndigheter tro? En plump i protokollet blir det i varje fall för Sveriges makt och myndigheter, de kan inte sköta landet Sverige längre, de är maktlösa.

Ett resultat av maktens och myndigheternas maktlöshet är vad en myndighet beskriver, återigen från artikeln i NT:

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, levererar varje vecka  rapporter om läget i landet. Inom vård skola omsorg kan man läsa att det nu råder risk för ”liv och hälsa samt samhällets funktionalitet” som  beskrivning av den belastning som den samhällsdelen nu genomgår”.

Undrar om de rika TV-morgonsoffekändisarna med sina floskler vet vad “det nu råder risk för liv och hälsa samt samhällets funktionalitet” innebär. Men de har väl fullt upp att

★ sitta vid en dator och skriva “rätt sorts” hatiska inlägg på internet och ansökningar till SVT för att få medverka i tv-program (antisemiten Gina Dirawi uppges ha tjatat sedan i våras för att få bli årets julvärd i SVT),

★ hitta på kryddiga argument (köp en pizza mindre i månaden så har vi råd med invandringen, Henrik Schyffert),

★ hata Sverigedemokrater (Malena Ernman och Niklas Strömstedt),

★ sätta upp adventsstjärnor och dricka glögg (svenska hemlösa har inte ens ett fönster att sätta adventsstjärnan i),

★ köpa julklappar som de faktiskt har råd att köpa (i motsatts till de som inte ens har råd att köpa EN pizza i månaden!)

Det är lätt att vara god då man har det varmt och gott i sitt hem, mycket pengar på kontot och andra får lida för att de godas hyenafläckar ska gnistra och glimma i vinternattens köld så hård.

Det råder alltså risk för liv och hälsa samt samhällets funktionalitet.

Det låter som att vi kan förvänta oss kaos och anarki, men det vill den svenska regeringen helst inte tala om, även om de ibland fläckvis säger som det är, ur artikeln:

“Utrikesminister Margot Wallström medgav dock i en internationellt uppmärksammad intervju med Dagens Nyheter, att systemkollapsen i Sverige närmar sig:
“Jag tror att de flesta känner att vi inte kan upprätthålla ett system där det kanske kommer 190.000 människor varje år, i längden kommer våra systm att braka ihop. Och det mottagandet kommer inte få ett folkligt stöd”.

No shit Sherlock? Menar Wallström att svenska folket inte stöder att trygghet, välfärd och vårt land raseras? “Det nu råder risk för liv och hälsa samt samhällets funktionalitet”.
God jul i tv-morgonsoffan, Dirawi? Ring in det nya, Ernman?

Vi har en längre tid sett effekter av den svenska stollepolitiken, de är just kaotiska och närmast anarkistiska.

I  bl.a. Stockholmsförtorter har vi sett planerade våldsattacker mot polismän (alla poliser överlevde turligt nog handgranatattacken), upplopp och molotovcocktils mot svensk polis.

Folkpartiets (numera heter de liberalerna) Birgitta Ohlsson sade i en artikel:

–”I våra storstäder är det en tickande bomb att man inte tagit det här på tillräckligt stort ansvar”.

Jag tror att boende i de mindre städerna snabbare ser de negativa resultaten av sjuköverns huvudlösa politik, vilket kommer visa sig i kommunhusen. I t.ex. Gävle fälldes den rödgröna majoritetens budget av Sverigedemokraterna, som en effekt av det avgår nu hela kommunledningen.

Gävle har numera fler problem än den årligen nedbrunna julbocken, i Gävle finns en imam som hatar judar men älskar islams våldsdåd. Då Gefle Dagblad skrev om imamen bombhotades redaktionen.

I Gävle vägrade Akmal Hyder, professor i företagsekonomi på Högskolan i Gävle och aktiv i Dawa-rörelsen samt i Islamiska föreningen i Uppsala, att skaka hand med en kvinnlig elev.

Gävle “berikas” som resten av landet, och Wallström har rätt: folket gillar det inte.

Demokratiminster Alice Bah Kuhnke är en av de som ansvarar för “berikningens” effekter, hon sade i TV-programmet Agenda (som handlade om islams terrorismen) den 22 november:

–”Är man ledare har man förtroende och inflytande och möjlighet att  påverka. Då har man också ett ansvar att motverka radikalisering och  rekrytering”.

Jag mailade Alice Bah Kuhnke samt ett antal sjuklöverpolitiker igår igen, de ska ju föreställa ledare. Jag vill veta när de ska lära sig vad de står inför, när de ska motverka radikaliseringen av vår samhällskultur och när de ska berätta det för svenska folket. Jag vet redan vad svaren blir: floskler som visar på okunskap.

Det är verkligen dags att svenska folket ställer krav på makten och myndigheterna att rätta till den katastrof de skapat. 

“Det råder nu risk för liv och hälsa samt samhällets funktionalitet”, och vi betalar för förfallet med våra egna skattepengar!

I gårdagens “Godmorgon Sverige”står det i första stycket:

“Sanningen är även att vi betalar skatt i olika former för att få:

★ fungerande infrastruktur (vägar och järnvägar),

★ utbildning (skolväsendet),

★ trygghet och skydd (polis och försvar),

★ vård och omsorg (sjuk- och åldringsvård) samt

★ socialt skyddsnät vid tillfälliga situationer (bl.a. sjukdom, arbetslöshet, föräldraledighet).

Inget av dessa områden fungerar tillfredsställande längre. Vi betalar  fortfarande in samma summor i skatter, men det “är tomt i regeringens  lador”?”

Mikael Simson skrev träffsäkert en kommentar:

“Jag  anser att samhällskontraktet är brutet. Samhället låtsas tillhandahålla  det som nämns i första stycket. Därför borde vi kunna låtsas att betala  skatt.

En bra idé, Mikael Simson!  Vi låtsas betala skatt för de låtsastjänster stat, kommun och landsting ger oss.

Sveriges makt och media låtsas 365 dagar/år, då kan vi, folket, få en låtsasdag i veckan. Låt fredagarna vara den momsfria dagen då vi handlar i butiker.

Det kan vi låtsas.