Okategoriserade · politik

May the force be with us, vi behöver den med vår stolliga regering.

Force

 

Det sägs att man får vad man förtjänar, karma is a bitch.

I går åkte Karma moped med en 17-årig yngling. Han  ville hälsa polisen på det sätt som vänsterstollar och berikare använder för att salutera folk de inte gillar: de räcker finger. Karma passade på att köra in mopeden i en bil.

Jag gillar Karma.

 

Historien förtäljer inte vem som gjort vad eller vems felet var till kollisionen som ledde till krock nummer två, men en aning finns att det så att säga var en kulturkrock.

Många har förmodligen sett mopeder som antingen körs av:

★ En enorm dunjacka med jättehjälm eller

★ två eller fler ynglingar utan hjälmar men på samma moped.

Den gemensamma nämnaren är den förkrympta ljuddämparen (många mopeder låter som de JAS-plan utrikesminister Wallström inte skickar till Frankrikes hjälp) och ett totalt förakt för trafikregler och andra människor.

Förr hade mopeder stora hjul, på dagens mopeder har hjulen krympt liksom hjärnan verkar ha gjort på många förare.

 

Jag mötte en av de småhjulsförsedda men jättehjälmsberedda mopedisterna i torsdags kväll, utan belysning susade han fram på trottoaren, svischade över ett övergångsställe och parkerade utanför butiken jag skulle till.

Jag talade om för killen att han inte får köra moped på trottoarer och får ett Einstein-svar tillbaka: ”det är lugnt, det är en trettiomoped”.

De blir inte direkt smartare av den stora hjälmen. Kanske de tror de är ”Darth Wader i Stjärnornas krig”, men några stjärnor är de inte.

 

I Sverige saknar vi allt fler stjärnor, landet som har frambringat uppfinnare, nobelpristagare och industrijobb kan inte ens utbilda svenska människor längre, resultatet är naturligtvis brist på högutbildad personal (bl.a. ingenjörer).

I Göteborgsposten skriver de att vi har ”stort behov av syriska ingenjörer”, ur artikeln:

”Lärare, läkare, byggarbetare, it– specialister och ingenjörer har lättast att få jobb 2016. Många vill snabbt ta vara på flyktingarnas kunskap. Syriska ingenjörer är ett exempel”.

Hmmmm.

★ Återigen: de som kommer via Danmark eller Tyskland är INTE flyktingar.

★ Merparten av dem kommer inte ens från Syrien!

Kanske det är ENBART färdiga ingenjörer vi ska ta in, arbetskraftsinvandring har vi ju haft förr. Vi kanske ska annonsera efter ingenjörer istället för efter ”flyktingar”?

 

De som kommer hit verkar ju inte ens kunna lära sig trafikreglerna (om det är en trettiomoppe får man köra på trottoaren fick jag ju höra), en del kan inte svenska, hur ska de kunna bli ingenjörer?

Svenska skolväsendet har en stor uppgift framför sig, men vi behöver inte vara jättehjälmsförsedda raketforskare för att begripa att det inte kommer fungera som skolpolitiken förs nu. En som ändå är optimist är Malmös  grundskolechef Anders Malmquist.

Malmö (som REDAN misslyckas att ens på grundskolenivå utbilda nytillkomna berikande skaror) saknar 13.000 grundskoleplatser p.g.a. den kraftigt ökande tillströmningen av berikare. Trots den tillströmningen saknar vi ingenjörer.

Eller är det kanske PÅ GRUND av tillströmningen vi saknar ingenjörer?

Malmös grundskolechef uttalar glatt:

” Det är klart att vi kommer klara det, men vi kommer behöva titta på det sätt vi jobbar på idag och se om vi kan hitta nya och bättre sätt”.

Jodå, vi SKA klara av det,som Martin Ljung sjöng.

 

 

OM vi inte gör som vi gjort de senaste 25 åren vill säga.

Vi ligger ruggigt illa till i vårt en gång så framgångsrika land, kombinationen röda vänstern/gröna stollar och den oberikande skattefinansierade invandringen krossar demokrati och välfärd.

 

Stefan Löfven och hans anhang påminner allt mer om Lord Dark Helmet i parodin på filmen ”Stjärnornas krig””.

 

 

Snart har vi ett nytt år, då ska vi rösta ut stollarna från makten. May the force be with you, som de säger i en berömd film.

Annonser