Okategoriserade

Politiken i rubriken och kubiken.

 
 
Sveriges politik är rubrikpolitik.
 
Vi har flera exempel på rubriker som är till att skapa opinion, i ingressen blir det ofta ännu värre och i själva texten kan det t.o.m. förekomma rena lögner. De som vill påverka svenska folket behöver bara vara kompis med Expressens eller Aftonbladets redaktörer, skriva en rubrik och artikel som utan sunt tänkande, källkritik eller källkontroll införs.
 
Källan till visdom och fakta finns inte på redaktionerna, den verkar vara förpassad till källaren.
 
 
 
De senaste exemplen är så grova att vanligt folk med sunt förnuft och tillräckligt mellan öronen förstår att det är retorik, dikt eller förbannad lögn som ligger bakom det skrivna.
 
★ I Aftonbladet uttryckte tossiga Toss sin retorik att i Sverige är vi nazister (de som inte håller med Toss utmålas av Toss som nazister).
 
★ I Expressen uttryckte skandalösa Sahlin som myndighetschef sin retorik att i Sverige är vi nazister (de som inte håller med Sahlin utmålas av Sahlin som nazister).
 
★ Komikern Henrik Schyffert kör sin pizzaberäkning i vanlig ordning. Pizzakungen anser att om vi alla köper en pizza mindre per månad har vi “råd med invandringen”.
 
Intressant att pizzeriorna ska betala invandringen, undrar om Magdalena “Tomt i ladan” har snappat upp Schyfferts pizzatips. Andersson kan ju starta pizzerior i de tomma ladorna och utfodra det allt fattigare pensionärerna som inte ens har råd att köpa en pizza i halvåret.

 

 
Jag börjar undra om inte Toss, Sahlin och Schyffert & Co. är nazister i smyg, Schyffert, som är en av programledarna för Melodifestivalen jämförde programmet med nazisternas angrepp på Polen, ur artikeln (1):
 
–”Det känns roligt. Det är också så extremt förberett det här. Det är som att kliva rakt in i tyska invasionen av Polen. De har ju tänkt på allt! Vi behöver skruvmejslar dag fyra som passar de polska kanonerna, då har de med sig det och så är det här. Och det känns kul”.
 
Schyffert och hans programledarparhäst, den påstådda antisemiten Gina Dirawi (2), fick kritik för en del av de skämt de använde under en av Melodifestivalens repetitioner. Man kan undra vad Schyffert och Dirawi talar om i logen, “polska judar förföljdes, det känns kul”?
 
 
 
Schyfferts uttalande har fått den polska ambassadören Wieslaw Tarka att reagera, han skrev ett brev som avslutas med en önskan om att Henrik Schyffert ska be om ursäkt. I brevet skriver han:
 
”Låt humor få vara humor. Är det så att man tar illa upp ska man be om ursäkt och säga att det var ett skämt. Ett mycket dåligt sådant. ”
 
Henrik Schyffert har informerats om brevet men vill inte ge någon kommentar. På det viset är han likadan som Mona Sahlin, hon jämför svenska åldringar med nazister men vill inte ge några kommentarer då man frågar hur hon kommit fram till sina åsikter.
 
Skillnaden mellan Schyffert och Sahlin är att Schyffert var rolig en gång i tiden.
 
 
 
Toss, Sahlins och Shyfferts uttalanden är vridna, det vet alla de vanliga hyggliga knegare och åldringar som utsätts för deras smutskastning. Toss, Sahlins och Shyfferts uttalanden är lika vridna som Rubiks kub, klossen vi skulle vrida tills alla sidor hade samma färg (Sahlins, Toss och Schyfferts färg verkar vara röd eller brun).
 
Med tanke på dagens stollar och deras uttalanden om deras diktatoriska idoler och oss demokrater borde de få varsin kub och vrida på den istället för att vrida på sanningen.
 
Istället för den kantiga rubrikpolitiken (Rubrikskub) kanske de borde syssla med estradkomiken.
Och Rubiks kub.
 

 

 
1/
 
2/