Okategoriserade

Rubrikpolitik och beräknade lögner.

 
 
Vi är grundlurade. Igen! Den 30 januari stod att läsa i media: “Uppemot 80.000 asylsökande kan utvisas”  (1).
 
★ Med tanke på att alla de asylsökande (som kommer från fredliga Tyskland och Danmark) ska bo någonstans samtidigt som det är bostadsbrist inser alltfler att vi lever i en lögn.
 
★ Alla asylanter får mat OCH/eller dagpeng, det är våra skattepengar som används till det.
 
★ De offentliga organ som vi betalar skatt för att få skydd, vård och service från saknar pengar, pengarna används istället till att bekosta asylanternas uppehälle. Alltfler inser att situationen är ohållbar, därför fjäskar makten för oss: “uppemot 80.000 asylsökande KAN utvisas”.
 
Det är som att, utan en tanke på att ge sitt barn en födelsedagspresent, ge födelsedagsbarnet en lapp där det står: uppemot femtio paket KAN ges till dig.
 
 
 
Det här är verkligheten om maktens “present” till oss:
 
★ Totalt ansökte 163.000 personer om asyl i Sverige FÖRRA året (2015).
 
★ I år (2016) räknar migrationsverket med att det kan komma 140.000 asylsökande (2)!
 
★ De långa handläggningstider som Migrationsverket dras med lär betyda att utvisningar av de som kom 2015 börjar först NÄSTA år, 2017 (3).
 
Under tiden som myndigheterna ska tröska igenom hur de ska göra det som regeringen påstår de ska göra hinner det alltså komma hit omkring 140.000 asylsökande till. 163.000 PLUS 140.000 är 303.000. Av dessa ska KANSKE uppemot 80.000 utvisas med början nästa år. Ingen inom maken och media verkar ha funderat över hur många som dessutom kommer 2017. Eller 2018. Eller 2019……..2020……2021……………………
 
Undrar hur dessa stollar gör då badkaret är fullt, låter kranen fortsätta forsa medan proppen är kvar men skvätter ut lite vatten med en matsked?

 
Ygeman sade att av de 163.000 som kom hit 2015 KAN det röra sig om så många som 80.000 personer som skall utvisas DE NÄRMASTE åren. Hur många år ska Ygeman och regeringen ha på sig för att rätta till sitt katastrofala misstag?
 
Det har redan börjat ludda till sig i regeringens present om minskat antal skattebetalade asylsökare i Sverige.
 
Vi kan nog räkna med stenhårda paket från regeringen istället: höjda skatter, minskad välfärd, ökat våld och minskad trygghet. Vi betalar själva för vår undergång.
 
 
 
Ännu käckare blir det då det en beräkning över den tidsåtgång som behövs för att hantera överklaganden om utvisning görs (4):
★ Tänk er 80 000 avslagsbeslut som överklagas, de ärendena ska hanteras i förvaltningsrätter.
 
★ Vi har 12 st förvaltningsrätter i Sverige.
 
★ Låt oss anta att varje mål tar ca. 4 timmar när det väl når domstolen för domslut.
 
★ Det finns även andra mål som domstolen har att behandla så låt oss återigen anta att varje domstol avsätter två domsalar per enhet som arbetar 5 dagar i veckan under årets 52 veckor (UTAN att minska ner vid semestrar och helgtider), då får vi att antalet ärenden som kan behandlas under ett år till 12x4x5x52 = 12 480 ärenden.
 
Omräknat så skulle det ta drygt 6 år innan alla 80.000 har fått sina ärenden prövade EN gång. Under de 6 åren har det hunnit komma hit omkring 800.000 ytterligare asylsökare om Migrationsverkets prognoser stämmer, men regeringen har ju försökt utvisa 10 % eller 80.000 av dem så det ser ju bra ut i tidningsrubrikerna just nu.
 
Under tiden karet blir fullt öser de ut vatten med matsked. Vi kan väl räkna med en rejäl vattenskada (välfärdskollaps) under Ygemans och regeringens mandataperiod.
 
 
 
Vi ska inte glömma att alla de som beviljas uppehållstillstånd (alla som säger sig komma från Syrien får PUT utan att någon ifrågasätter det) har rätt att ta hit sin familj (släkt). Mellan 2004-2013 kom i snitt 2,1 anhöriginvandrare per beviljat uppehållstillstånd (5).
 
★ Det innebär att om regeringen ens FÖRSÖKER göra allvar av sin rubrikpolitik (att utvisa 80.000 av de 163.000 asylsökare som kom 2015) kommer vi ändå, om antalet hitkommande blir konstant, att ha omkring 700.000 YTTERLIGARE asylanter i landet om sex år.
★ Om hälften av de 700.000 beviljas uppehållstillstånd kommer 350.000 ha möjlighet att ta hit sina anhöriga.
 
★ Om statistiken är rättvisande kommer alltså omkring 700.000 ytterligare hit räknat från nu, totalt en miljon som har rätt att stanna i Sverige.
 
★ De 350.000 som inte beviljats uppehållstillstånd finns kvar, myndigheterna kommer inte hinna behandla alla dessa ärenden (de kommmer inte ens ha haft tid att behandla de ärenden de haft från 2015).
 
Om det scenariot blir verklighet kommer vi ha ytterligare närmare en och en halv MILJON invandrade människor från främst muslimska MENA-länder
 
 
 
Summa summarum:
 
★ Det KAN vara så att vi om 6 år har ytterligare en och en halv miljon hitkommande människor som kommer segregera sig från vår samhällskultur.
 
★ Vi kommer förmodligen se fler områden som t.ex. Rosengård i Malmö växa fram.
 
★ Allt fler ska försörjas med våra skattemedel eftersom det inte finns jobb åt dem (konstgjorda skattefinansierade jobb för nyanlända är bara bluff, att t.ex. Kommunal pratar om snabbspår till undersköterskejobb för de som nyligen kommit hit är ren idioti).
 
Vad utvisningarna av de 80.000 som sannolikt inte kommer bli av kommer att kosta vet Ygeman inte. Han behöver förmodligen inte bry sig eftersom de sannolikt inte bli av, det är bara rubrikpolitik.
 
 
 
Ygeman vet inte heller vad det kostar att ge alla dessa hitkommande uppehälle. Ygeman och regeringen bryr sig inte om det, det är ju någon annan som betalar. Vi skattebetalare. Det är som att tvingas betala för att ett gäng huliganer ska borra hål i båtens botten så att båten sjunker, trots att båten är det käraste man har.
 
Det är dags att på allvar kräva makthuliganernas omedelbara avgång innan M/S Sverige sjunker totalt. De borrar fort nu. Det är din båt. Tänk på det.
 
 

 
 
1/
 
2/
 
3/
 
4/
 
5/