Okategoriserade

Regeringen är ute och cyklar, de behöver cykeltekniker.

 
 
Sedan 1996 har tv-programmet “Minnenas television” visat guldkorn ur SVT:s arkiv.
 
Vi skulle varje dag behöva en Minnenas kavalkad över politikers beslut och svensk medias rapportering av dem, vi glömmer tyvärr bort det stolliga som sagts, gjorts och skrivits bara dagarna efter att det stolliga har sagts, gjorts och skrivits.
 
Skillnaden mellan det som åstadkommits av SVT och i politiken under de senaste årtiondena är att inom politiken finns färre guldkorn, det är mer avskräckande exempel på hur ett land INTE ska skötas. Ett sådant exempel är då miljöpartiet drev fram en lag som säger att illegala invandrare ska ha tandvård på skattebetalarnas bekostnad.
 
Ett ordspråk säger att även en blind höna hittar ett korn, men så corny som våra puckade rödgröna och allianspolitiker uppträder kan det inte ens finnas ett korn av sanning i det de säger.
 
 
 
Ett minne som bleknat är då det påstods att det var högutbildade “flyktingar” som kom från muslimska MENA-länder. Sommaren 2015 var det populärt att påstå att mängder med “högutbildade” kom till Sverige, bl.a. deltog SVT i lögnkavalkaden. Ur artikeln (1):
 
“Mer än var tredje syrier som anländer har en högre utbildning med sig i bagaget, visar en granskning som SVT Nyheter gjort”.
 
Den i nationalekonomi och analysarbete skicklige Tino Sandanaji konstaterade snart att SVT gjorde som SVT och annan svensk media brukar göra: ljuga. Ur artikeln (2):
 
“En av SVTs fräckaste lögner är ”kompetensregnet” av högutbildade nyanlända. SCB mäter nyanländas utbildning genom självrapporterade enkäter”.
 
De nyanlända fick alltså själva berätta om de tyckte de var högutbildade. Det är som att fråga en femåring vad de vill bli då de blir stora, och sedan ge dem jobb som det.
 
 
 
Som alltid då makten och media fått för sig att folket måste “informeras att tycka rätt” skulle det kablas ut att “många högutbildade flyr till Sverige och har höjt utbildningsnivån”.
 
SVT Sörmland var inget undantag, men deras Fredrik Ahl råkade kanske vara sanningen närmare då han värmde upp inför nyhetssändningen. Han skojade om att ”ingen vill bo i Eskilstuna” och att “de som kommer hit är högutbildade läkare, ingenjörer och kebabtekniker”:
 
 
Dårvänstern gick genast igång, att år 2015 skoja om yrket kebabtekniker är rasistiskt, men 1995 var det helt okej att skoja om makaroniborrare. Att det är tekniskt fel att benämna de som lagar kebab som tekniker är väl snarare tekniskt sett rasistiskt mot alla tekniker.
 
 
Vänsterns stollar har svårt att hitta kärnan i kornet.
 
★ De hittar inte ens kornet.
 
De hittar inte ens majskolven som kornet växer på.
 
★ Det ligger nog ett korn av sanning i att om en vänsterstolle står mitt i majskornsfältet ser stollen ändå inte kornet av sanning.
 
Ett korn av sanning är att majoriteten av de som kommit från MENA inte är så särdeles högutbildade, vilket inte bekymrar makten som tänker utanför den berömda boxen. Nu ska de som nyss kommit hit få ett snabbspår in i undersköterskeyrket, enlig Kommunals egen superfifflare Anneli Nordström är brist på utbildning inget problem, ur artikeln (3):
 
“De flesta saknar ju en yrkesutbildning på det här området. Men de har kanske erfarenhet av att ta hand om familjens och släktens äldre”.
 
Så länge vi inte kallar de som inte är högutbildade för tekniker är det väl enligt stollarna helt okej att ge dem jobb i yrken som kräver utbildning och kunskap.
 
 
 
Nästa yrkesområden som ska berikas rysligt mycket är cykelreparatör och skomakare. Den rödgröna regeringen har kläckt en fenomenal idé, ur artikeln (4):
 
“Momssänkningen ska göra det billigare att laga till exempel kläder, skor och trasiga cyklar, vilket skulle innebära att skomakare, skräddare och cykelreparatörer skulle kunna sänka sina priser när momsen blir 12 procent i stället för 25 procent för dessa tjänster. De båda regeringspartierna tror att denna momssänkning ska kunna bidra till att fler nyanlända får jobb”.
 
Om stollarna får hållas kommer vi ha mängder med egenlärda undersköterskor, cykelreparatörer och skomakare utan kompetens, men inga ingenjörer, läkare eller civilekonomer. Inga tekniker heller.
 
 
 
Det tekniskt sett inkompetenta förslaget är inte nytt, miljöpartiet marknadsförde det redan 2012, ur artikeln (5):
 
★ Sänkt moms för skomakare, skräddare och cykelreparatörer från 25 till 12 procent. MP räknar med en kostnad på 240 miljoner kronor per år, men ger inte förslag på hur reformen ska finansieras.
 
★ Underlätta för arbetsgivare att erbjuda anställda cykel och service. Beräknas kosta 200 miljoner kronor per år.
 
Miljöpartiet har verkligen anammat socialismens fiffiga idé: ge bort andras pengar. Jag förstår att miljöpartiet vill öka antalet cykelreparatörer i Sverige, miljöpartiet är ju ute och cyklar för jämnan.
 
 
 
Summa summarum från minnenas kavalkad:
 
Vi ska komma ihåg att fler av de som valt att resa hit och försörjs med våra skattepengar enligt sig själva är högutbildade.
 
Vi ska komma ihåg att Kommunal inte riktigt delar den uppfattningen men trollar bort det med att de hitkommande KANSKE har erfarenhet av att ta hand om sin familj (vilket familjer gjort under alla årtusenden).
 
Vi ska komma ihåg att inte kalla de som lagar kebab, cyklar eller skor för tekniker.
 
 
 
Numera är det lag på att illegala invandrare ska få tandvård på vår bekostnad. Inom tandvården finns tandtekniker, men det ordet är kanske snart lika bannlyst som tandtekniker (med tanke på vår sjunkande kunskapsnivå) kan bli sällsynta.
 
Vi får trösta oss med att vi kan cykla som fasen i vårt land istället. Tandskydd rekommenderas vid cykeltur.
 

 

 
1/
 
2/
 
3/
 
4/
 
5/