Okategoriserade

Långfredag, islam och våfflor.

Påskkyckling
Långfredagen är en dag vi medelåldes och äldre minns som en av de längsta dagarna på året.
Långfredagen firas i kristen tradition till minne av Jesu korsfästelse och död. Under långfredagen skulle vi lida eftersom Jesus led och dog för vår skull, därför var långfredagen (främst för barn) en lång och tråkig dag.
Vi behöver inte vara religiösa för att uppskatta denna lika långa dag som alla andra dagar är långa, en lång dags ledighet med familj, släkt och vänner är traditionellt sett oftast uppskattat, det är inte långsökt att påstå.
Numera är långfredagen inte lika lång som en var då jag var barn, då var butiker och restauranger stängda, inga roliga tv-program visades i den enda tv-kanalen och i radions tre kanaler spelades det psalmer. Vi kan minnas tillbaka genom en artikel (1):
“På 60-talet, när jag var liten, var långfredagen verkligen lång. Det fanns inget att se på tv – det fanns det knappt i vanliga fall heller, men den här dagen var det ännu värre.
 
★ I den enda kanalen som fanns var det gudstjänst.
★ I radion spelades psalmer.
★ Alla restauranger, biografer, affärer, ja, precis allt var stängt, till och minsta godiskiosk.
★ Det var till och med förbjudet enligt lagen – ända fram till 1969”.
När religion, ideologi, makthunger, samhällskultur och lag samverkar kan det bli väldigt långa dagar, inte minst för de som bryter mot “lagen”. En av dem hette Jesus och han hängdes på korset.
Nu är det nya kors som hängs på oss istället, islams olika förbund samverkar för att vi ska acceptera islam. Det kan bli VÄLDIGT långa och tråkiga dagar om vi tillåter islams samhällskultur och lag (sharia) få mer inflytande i vårt land.
Imorgon börjar ett av de stora muslimska möten som hålls denna kristna helg, Sveriges Förenade muslimer håller konferensen ”KORANEN – Din ledstjärna genom livet”. På deras hemsida kan vi läsa (2):
“Temat för konferensen skall beröra de samhällsproblem och utmaningar som muslimer dagligen påträffar, och som tyvärr utvecklas mot det mer negativa. Olika ämnen kommer, med Allahs vilja, att belysas där paralleller dras mot Koranen och Sunnah”.
Jag är övertygad om att temat “Svensk historia, samhällskultur, beteendemönster, svenska oskrivna regler och skrivna lagar ” varit bättre istället för en 1400 år gammal ideologi som bevisligen förtrycker folk.
Några exempel ur programmet, med mina kommentarer efter:
★ Varför ser muslimernas tillstånd ut som den gör idag och hur kan vi tillsammans förbättra detta tillstånd?”
— > De troligaste svaren är: se hur det ser ut i Iran, Saudiarabien, Syrien, Islamiska staten, Rinkeby, lägg till terrordåden i Paris och Bryssel. Gör istället som vi gör så grejar det sig.
★ “Vilka medborgarrättigheter har varje individ om han eller hon utsätts för något diskriminerande eller brottsligt?”
— > Här borde naturligtvis svensk polis och representanter för rättsväsendet vara föreläsare. Lagen är ju svensk och lika för alla.
★ Vart ska man vända sig?”
— > Hur många telefonnummer behöver de? 114 14 eller 112 rekommenderas, men de kanske anser att numret till Diskrimineringsombudsmannen och Mona Sahlins hotmail är mer aktuellt. Föreningen är för övrigt under SÄPOS utredning (3): ”Kan misstänkas för brott inom området våldsbejakande extremism”.
Var är “samordnaren mot våldsbejakande extremismen” Mona Sahlin, jagar hon äldre damer på Norrmalmstorg denna påsk eller har hon fastnat på Blåkulla?
Några som inte är på Blåkulla är arrangörer och besökare till de “Muslimska familjedagarna”, de börjar idag på Stockholmsmässan (4). Arrangörer är:
★ IFIS (Islamiska förbundet i Sverige), vars ordförande Omar Mustafa valde bort svensk demokrati för “det muslimska civilsamhället”. I Aftonbladet stod: “Omar Mustafa har varit i blåsväder sedan det uppdagades att S-politikern odlat kontakter med antisemitiska, kvinnofientliga och homofientliga rörelser” (5).
★ Sveriges unga muslimer (ungefär som ett ungdomsförbund till Islamiska förbundet) vars ordförande Rashid Musa i ett debattprogram tyckte det är islamofobi att fråga om han tar avstånd från Islamiska staten och
★ Ibn Rushd (deras utbildningsförbund, ungefär som Folkuniversitetet eller sossarnas ABF, men de talar förmodligen hellre om islams värdegrund är vår demokratiska).
På något sätt för familjedagarna tankarna till vissa stormöten i forna Tyskland. Det var så det började under trettiotalet.
Bland evenemangets talare finns Fatima Doubakil, en av grundarna av och ledamot för Muslimska mänskliga rättighetskommittén (MMRK). Doubakil beskrivs som en aktivist som arbetar för svenska muslimers mänskliga rättigheter, vilket bör få oss att tänka till ett varv:
★ Sverige har skrivit under FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, de gäller även muslimer.
★ Men islams eget rättssystem sharia anses av muslimer stå ÖVER FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, det har de 57 medlemmarna i OIC (Islamiska konferensorganisationen) skrivit under på i den s.k. Kairodeklarationen. Enligt den och sharia ska ALLA lyda sharia, även ickemuslimer. Utrikesminister Wallström har fördömt sharia.
Är det de MÄNSKLIGA rättigheterna Fatima Doubakil talar om eller MUSLIMERNAS rättigheter och islams vilja att (enligt Kairodeklarationen) sätta sig över andra?
Dessbättre börjar allt fler se islam som islam verkligen är, Helene Bergman, journalist och styrelsemedlem i GAPF Västsverige, har skrivit en utmärkt text, ur den (6):
“Teokrati betyder gudsvälde. Den yttersta politiska makten ligger hos prästerna som svarar inför gud. Folket har inget att säga till om”.
Så är islam, folket har inget att säga till om, imamer och ayatollor förmedlar Allahs ord och folket ska lyda eller dö. Det har fler uppmärksammat i och med det som inför öppen ridå sker i Syrien och Islamiska staten.
För att trolla bort islams mål och handlingar har islams anhängare och okunniga ”förståsigpåare” delat upp islam i två delar: islam och Islamiska staten.
Islam anges envist vara ”fredens religion” medan Islamiska staten sägs vara en avart av islam, faktiskt inte islam alls enligt islams anhängare. Islamiska staten sägs vara ett fundamentalistiskt påhitt av de fundamentalistiska sunnimuslimska wahabisterna i Saudiarabien.
Sanningen är att Islamiska staten ÄR islam som islam varit sedan dess tillkomst för 1400 år sedan. Tillåts islam krypa allt längre in i politiken, myndigheter, media, offentligt ägda företag (t.ex. SVT), skolsystem och kyrkosamfund tar islam kontroll. Iran föll 1979 (shiamuslimer tog makten), det kan ske i vilket land som helst.
All islam vilar på samma fundament. Det finns ingen moderat eller demokratisk islam enligt det fundamentet. Det måste vi inse.
En annan sak vi kan inse är att i år infaller våffeldagen samtidigt som långfredagen. Namnet “våffeldagen” sägs komma ur “vårfrudagen”, dagen har sitt ursprung i att jungfru Maria fick veta att hon var havande med Jesus (Jungfru Marie bebådelsedag, en kristen högtid).
Cirkeln är sluten: idag ska vi äta våfflor till minne av den dag Jesus började sitt jordiska liv som foster, samma dag ska vi ha det tråkigt för att minnas att Jesus lämnade det jordiska livet upphängd på korset.
The circle of life i raketfart, kan vi säga.

 

Ha en riktigt bra våffel- och långfredag, may the force be with you och låt herren, påskkärringar och Mona Sahlin vaka över oss (med eller utan Allahs vilja).

 

1/
2/
3/
4/
5/
6/
Annonser