Okategoriserade

De som genom hårt arbete byggde landets välfärd, får allt sämre välfärd för att allt fler vill ha pengarna de som byggde landet borde få.

1976 släppte ABBA LP:n Arrival med låten “Money Money Money”.
 
Texten börjar med (häng med via länken under texten):
I work all night, I work all day, to pay the bills I have to pay Ain’t it sad And still there never seems to be a single penny left for me That’s too bad.
 
 
På svenska: Jag arbetar nätter, jag arbetar dagar för att betala räkningarna jag måste betala. Är det inte sorgligt. Ändå verkar det inte bli en enda krona kvar till mig, det är för illa.
 
ABBAS LP släpptes då Olof Palme dödade socialdemokratin, avskaffade tjänstemannaansvaret, införde socialismen och började återskapa fattigdomen i Sverige.
 
 
 
Socialdemokratin är död, numera är sociademokratin varken social eller demokratisk. Jag skrev en artikel om det för ett par år sedan innan Löfven blev statsminister, ur texten (1):
 
“Stefan Löfven verkar sansad och förnuftig, men han umgås med fel sorts människor. Han umgås med terroristvänliga, demokratiförnekare och rasister, och jag tror att han vet om det. Antingen tror Löfven att han som statsminister kan bemästra dessa destruktiva grupper eller så har han rejält ont i magen av insikten att det är kört. Socialdemokratin byggde folkhemmet. Socialdemokratin är död. Leve socialdemokratin”.
 
Sedan dess har Löfven blivit statsminister och Sveriges välfärd rasar som en gråsten från toppen på Twin Towers (innan tornen rasade i en islamistisk terrorattack).
 
 
 
Den 30 juli 2014 skrev jag:
“Vi har ett ökande antal fattigpensionärer. Vi har allt fler som försörjs och sysselsätts med just de skattepengarna som ska gå till vård, omsorg, utbildning och samhällsskydd. Allt detta har försämrats sedan lång tid, men förvärrats dramatiskt sedan 1993”.
 
Det finns ungefär 800.000 fattigpensionärer i Sverige enligt EU:s definition (2).
 
40 år efter att ABBA:s låt Money Money Money släpptes, slår regeringen en av de sista spikarna i fattigpensionärernas kista genom att ge pension (efterlevandestöd) till “barn” som valt att resa tusentals kilometer hit.
 
Förmodligen kommer svenska folket och välfärden packeteras i samma kista av de svagsinta rödgröna grönsakerna som regerar vårt land nu.
 
 
 
TV4 rapporterade att kostnaderna för efterlevandestödet kommer att öka kraftigt under kommande år, de kallar det för “mångmiljonsmäll för pensionssystemet” beroende på “oförutsedda kostnader för ensamkommande barn” (3).
 
Oförutsedda? Förra året kom det 35.000 “barn” hit med tindrande ögon, de togs emot med gosenallar och saft av naiva stollar. “Barnen” verkar i många fall vara unga män och de svenska myndigheterna kastar våra pengar efter dem.
 
Vi som har sunt förnuft och kan förutse konsekvenser av beslut inser att det inte kommer FÄRRE unga män från Afghanistan och andra håll i världen om de bara behöver mumla “15 år, ensam” för att få gosedjur, iPads och pension.
 
 
 
Det räcker med ett intygande från “barnet” för att få ut sådan pension (4).
 
Efterlevandestödet ger den ansökande upp till 3000 kronor extra i månaden i bidrag och kan betalas ut retroaktivt till en summa på 70 000 kronor.
 
Råkar deras intygat avlidna föräldrar komma hit senare kanske det blir en del uppståndelse, men “barnen” kan ju alltid mumla om Allah och uppståndelse så lägger sig uppståndelsen förmodligen om Allah vill.
 
 
 
Samtidigt som det ska betalas ut mer pengar i pension till hitresta “barn”, ökar antalet svenska fattigpensionärer som slitit ett helt liv men som får en pension som ligger under den av EU fastställda fattigdomsgränsen. Vi kan tacka socialfenomenalisterna och miljöartisterna för det.
 
Några pensionärer det inte kommer gå någon nöd på är socialemokraternas folkvalda politiker och deras kompsiar. Den förre socialdemokratiske statsminister Göran Persson gifte sig med Anitra Steen, VD för Systembolaget. Steen gick i pension 2009, endast 60 år gammal, hon sade i en artikel (5):
 
“2009 har jag haft förmånen att ha varit chef för Systembolaget under tio fantastiska år. Vi har tillsammans i Systembolaget uträttat väldigt mycket för att stärka Systembolaget. Allmänhetens stöd för detaljhandelsmonopolet har ökat kraftigt och våra kunder har blivit mycket nöjdare”.
 
Tacka fasen för det, de säljer ju öl och sprit! Hur svårt kan det vara att göra kunderna nöjda? Anitra Steens insats för att ge oss skrumplever ger henne en pension värd minst 45 miljoner kronor.
 
 
En annan av socialismens fuskare är Mona Sahlin, som trots fiffel, bedrägeri och usel kompetens kommer landa mjukt i ålderns hage tack vare en fallskärm på omkring 14 miljoner kronor (6)!
 
Dessutom får Sahlin en smaskigt tilltagen pension, ur artikeln (7):
 
“Mest i pension, 43.331 kronor, får Mona Sahlin som lämnade parti­politiken i mars 2011. Den tidigare S-ledaren har anmält inkomster från Systembolaget, Riksidrottsförbundet och eventbolaget Desert”
 
Sahlin har misslyckats som partiledare för socialdemoktraterna, misslyckats som samordnare mot våldsbejakande extremismen men suttit i styrelsen för Systembolaget där Sahlins förra chef Göran Perssons fru varit VD. Kommentarer är överlödiga.
 
 
Jag rekomenderar en bok, “Den härskande klassen”, skriven av journalisten Bengt Ericson, i den redogörs för hur svågerpolitiken fungerar.
 
De som ännu har råd att köpa den bör göra det. De som boken beskriver (Sahlin, Steen m.fl. ingår i de gänget) kommer förmodligen inte köpa den trots att de har mer än råd. De har ju sitt på det torra genom just svågerpolitiken.
 
 
Det kostar inte en krona att läsa vad Sven, pensionär, har skrivit:
 
“Kära läsare, det är ännu inte försent. Processen kan omvändas. Vårt land kan räddas. Sverige må aldrig falla, medan svensken är vaken. Det är dags att vakna. Vakna och ryta ifrån. Det är dags att återigen känna stolthet över vårt land. Våra kullar och skogar, våra sjöar och berg. Det är dags”.
 
Det kostar inte en krona att läsa min betraktelse över förfallet, skriven nationaldagen 2014: “Ett långamt farväl till mig själv”.
 
 
 
Spikarna i Sveriges kista blir allt fler. Det är, som Sven skrev, dags för den svenska tigern att ryta ifrån innan den sista spiken är islagen.
 

 

 
 
1/
 
2/
 
3/
 
4/
 
5/
 
6/
 
7/
Annonser