Okategoriserade

Mail 1 februari till Daniel Norlander, huvudsekreterare på Nationell samordnare mot våldsbejakande extremismen.

Till nationella samordnaren mot våldsbejakande extremismen.

daniel.norlander@regeringskansliet.se

Bästa huvudsekreterare.

Med anledning av Mona Sahlins debattartikel, införd i Expressen 31/1 2016, har jag några frågor jag vill ha Sahlins svar på. Artikelns innehåll och syfte lämnar en del i övrigt att önska, den handlar om en fredlig demonstration, Folkets demonstration, som hölls i Stockholm 30/1 2016 men ser ut att tydligt svartmåla såväl demonstrationen, arrangörerna som deltagarna. Folkets demonstration är enbart arrangerad för att visa folkets missnöje med den sittande regeringen.

Artikelns ingress är:”Det vi ser just nu är ingen invandringskritisk opinion. Det är inga regeringskritiska grupper. Det är inte män som vill försvara kvinnor. Det är ideologiskt drivna extremister.”

Frågor:

1/ Vilka grupper avses?

2/ Vilka män avses?

3/ Vilken ideologi menar Sahlin?

4/ På vad sätt är de extremister?

5/ Menar Sahlin att arrangörerna är extremister?

6/ Vad menar Sahlin med att de är extremister?

7/ Vilka faktaunderbyggda klara belägg har Sahlin för sina påståenden?

8/ Var finns fakta på detta?

Sahlin skrev:

”Våldsbejakande extremism. Det finns inget annat ord för det vi sett på gatorna i Stockholm nu i dagarna. Eller på åtskilliga nätsidor. Det gäller nu att se vad som sker och använda rätt ord för att beskriva det.En nyhetssändning under helgen beskrev demonstrationen i Stockholm under lördagen som en ”Asyl- och regeringskritisk demonstration”. Det är en djupt farlig beskrivning.Det var en samling av våldsbejakande och våldsanvändande extrema högergrupper”.

9/ Har Sahlin träffat eller ens talat med arrangörerna?

10/ Vilka belägg har Sahlin för att peka ut dem som, citat Sahlin: ”våldsbejakande och våldsanvändande extrema högergrupper”?

Sahlin skrev:

”Vi har i Sverige haft högerextrema grupper under många årtionden. Ibland syns de på gatorna. Ibland huserar de på nätet. Just nu verkar det finnas försök att flytta över en del av den våldsamma och hatfyllda retoriken på hatsidorna, till aktioner ute på gator och torg. Från nätet till den fysiska verkligheten. Från hot om våld till direkt misshandel”.

11/ Menar Sahlin att arrangörerna av Folkets demonstration arrangerar manifestationen mot sittande regering för att misshandla människor?

12/ Menar Sahlin att de som deltager i manifestationen (som är riktad mot sittande regering) är på plats för att misshandla människor?

Sahlin skrev vidare:

Det sker under det förment seriösa ordet ”demonstration”. När det i själva verket handlar om samlingar som syftar till att skrämmas, hota och utöva våld mot till exempel människor som har invandrarbakgrund”.

13/ Menar Sahlin att arrangörerna och de som deltager i manifestationen (som är riktad mot sittande regering) är på plats för att skrämma, hota och misshandla människor med invandrarbakgrund?

Sahlin avslutar artikeln med:

”Det vi ser just nu är ingen invandringskritisk opinion. Det är inga regeringskritiska grupper. Det är inte män som vill försvara kvinnor. Det är ideologiskt drivna extremister. Det är nazister. Det är män som hatar kvinnor och invandrare. Det är de som gillar våld och hatar demokrati. De är fega uslingar.”

14/ Menar Sahlin att arrangörerna och de som deltager i manifestationen (som är riktad mot sittande regering) enbart är män? Vänligen motivera det.

15/ Vänligen motivera hur Sahlin kommit fram till att arrangörerna och de som deltager i manifestationen (som är riktad mot sittande regering) hatar kvinnor och invandrare.

16/ Vilka invandrare menar Sahlin?

17/ Menar Sahlin att arrangörerna och de som deltager i manifestationen (som är riktad mot sittande regering) är nazister?

18/ Hur har Sahlin kommit fram till det?

Jag ber om ett faktaunderbyggt svar.

19/ Hur menar Sahlin att arrangörerna och de som deltager i manifestationen (som är riktad mot sittande regering) gillar våld och hatar demokrati?

20/ Har Sahlin kännedom om alla de personer som slöt upp under lördagens manifestation?

Jag ber om sakliga och konkreta svar på mina frågor.

Med vänlig hälsning

Mikael Carlsson

Presstalesman för Folkets demonstration.

Annonser

En reaktion till “Mail 1 februari till Daniel Norlander, huvudsekreterare på Nationell samordnare mot våldsbejakande extremismen.

Kommentarsfältet är stängt.