Okategoriserade

Mail 15 febr. till Daniel Norlander, huvudsekreterare hos Nationell samordnare mot våldsbejakande extremismen.

2016-02-15

Ämne: Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremismens debattartikel i Expressen 31/1 2016.

daniel.norlander@regeringskansliet.se

cc:

kulturdepartementet.registrator@regeringskansliet.se boris.vasic@regeringskansliet.se

Hej.

Detta är en uppdatering i rubricerade ärende.

Jag har sänt mail till nationella samordnaren mot våldsbejakande extremismen, mailet innehåller ett antal konkreta frågor vars utgångspunkt är ämbetsman Mona Sahlins debattartikel om Folkets demonstration i Expressen 31/1 2016.

Jag har fått ett antal mail i retur från er som inte besvarade mina frågor, det fanns dock infomation som förklarar bakgrund och syfte med er verksamhet. Det är jag som tidigare påpekats tacksam för att få information om, men nu är sakfrågan ingen annan än Mona Sahlins debattartikel. Låt oss alltså vara stringenta och isolera våra frågor och svar till den hållna manifestation (som endast hölls i syfte att kräva den sittande regeringens avgång) och Sahlins debattartikel om den.

Stycke 1: Ett av era första returmail i denna fråga genererade ytterligare frågor. Ni skrev att demonstrationen den 30 januari tillät flera främlingsfientliga talare som uttryckte rasistiska, främlingsfientliga och hatiska budskap, vilket föranledde mig att ställa frågorna:

1/ Vänligen definiera vad ”främlingsfientlig” innebär.

2/ Vilka är de ”flera främlingsfientliga” talarna?

3/ Visa med ovärsedliga fakta att de talarna är fientligt inställda mot främlingar..

4/ På vad sätt uttrycket dessa flera talare rasistiska, främlingsfientliga och hatiska budskap?

5/ På vad sätt har arrangörerna tillåtit det ni påstår de har tillåtit?

Jag vill ha konkreta, klara och tydliga bevis på det ni påstår, jag vill se fakta i form av filmbevis eller dokument på det ni påstår.

Stycke 2. Mina tidigare ställda frågor. Utgångspunkten är som tidigare angetts Mona Sahlins debattartikel, införd i Expressen 31/1 2016. Artikeln handlar om en fredlig demonstration, Folkets demonstration, som hölls i Stockholm 30/1 2016. Debattartikeln utmålar tveklöst och mycket tydligt såväl demonstrationen, arrangörerna som deltagarna som våldsamma högerextrema rasister. Inget annat syfte eller mål med Folkets demonstration än det klart uttalade (att kräva sittande regerings avgång) har funnits eller finns med Folkets demonstration.

1/ Är att kräva sittande regerings avgång det ni kallar rasismen eller främlingsfientligt?

Vidare, debattartikeln som, enligt dig Daniel, är personligt skriven av nationella samordnaren mot våldsbejakande extremismen inleds med:

”Det vi ser just nu är ingen invandringskritisk opinion. Det är inga regeringskritiska grupper. Det är inte män som vill försvara kvinnor. Det är ideologiskt drivna extremister.”

Som ni ser har samordnare Sahlin antingen felinformerats från annat håll om demonstrationens syfte (vilket ju endast är att kräva sittande regerings avgång, något som kunnat vidimeras av de två arrangörerna eller genom att söka information på den hemsida de upprättat just i syfte att informera om demonstrationens syfte), alternativet är att samordnaren ljuger grovt.

2/ Vilket alternativ gäller?

Stycke 3, mina resterande frågor till samordnare Sahlin är relaterade till artikeln:

1/ Menar samordnare Sahlin att de två arrangörerna är ideologiskt drivna extremister?

2/ Vilken ideologi menar Sahlin?

3/ På vad sätt är de extremister?

4/ Vilka faktaunderbyggda klara belägg har Sahlin för sina påståenden?

5/ Var finns fakta på detta?

Stycke 4, ämbetsman Sahlin skrev:

”Våldsbejakande extremism. Det finns inget annat ord för det vi sett på gatorna i Stockholm nu i dagarna. Eller på åtskilliga nätsidor. Det gäller nu att se vad som sker och använda rätt ord för att beskriva det.

En nyhetssändning under helgen beskrev demonstrationen i Stockholm under lördagen som en ”Asyl- och regeringskritisk demonstration”. Det är en djupt farlig beskrivning. Det var en samling av våldsbejakande och våldsanvändande extrema högergrupper”.

1/ Kan samordnare Sahlin styrka sitt påstående genom att presentera listor med personnamn på samtliga närvarande på Norrmalmstorg under demonstrationen 30/1 2016 samt deras ideologiska hemvist?

2/ Har Sahlin träffat eller ens talat med arrangörerna?

3/ Vill samordnare Sahlin offentligt skuldbelägga de två arrangörerna för att de inte känner igen samtliga av de mellan 500 – 1000 personer som stod runt Norrmalmstorg?

Stycke 5, ämbetsman Sahlin skrev:

”Vi har i Sverige haft högerextrema grupper under många årtionden. Ibland syns de på gatorna. Ibland huserar de på nätet. Just nu verkar det finnas försök att flytta över en del av den våldsamma och hatfyllda retoriken på hatsidorna, till aktioner ute på gator och torg. Från nätet till den fysiska verkligheten. Från hot om våld till direkt misshandel”.

1/ Menar Sahlin att arrangörerna av Folkets demonstration arrangerar manifestationen mot sittande regering för att misshandla människor?

2/ Menar Sahlin att de som de som genom att tala, klappa i händerna, skandera eller på annat vis aktivt visar sitt deltagande manifestationen (manifestationen är som tidigare påtalats ENDAST till för att påtala folkets missnöje mot sittande regering) är på plats för att misshandla människor?

Stycke 6, Sahlin skrev vidare:

”Det sker under det förment seriösa ordet ”demonstration”. När det i själva verket handlar om samlingar som syftar till att skrämmas, hota och utöva våld mot till exempel människor som har invandrarbakgrund”.

1/ Menar Sahlin att arrangörerna och de som genom att tala, klappa i händerna, skandera eller på annat vis aktivt visar sitt deltagande i manifestationen (som är riktad mot sittande regering) är på plats för att skrämma, hota och misshandla människor med invandrarbakgrund?

Stycke 7, Sahlin avslutar artikeln med:

”Det vi ser just nu är ingen invandringskritisk opinion. Det är inga regeringskritiska grupper. Det är inte män som vill försvara kvinnor. Det är ideologiskt drivna extremister. Det är nazister. Det är män som hatar kvinnor och invandrare. Det är de som gillar våld och hatar demokrati. De är fega uslingar.”

1/ Menar Sahlin att arrangörerna och de som de som genom att tala, klappa i händerna, skandera eller på annat vis aktivt visar sitt deltagande i manifestationen (som är riktad mot sittande regering) enbart är män? Vänligen motivera det.

2/ Vänligen motivera hur Sahlin kommit fram till att arrangörerna och de som genom att tala, klappa i händerna, skandera eller på annat vis aktivt visar sitt deltagande i manifestationen (som är riktad mot sittande regering) hatar kvinnor och invandrare.

3/ Vilka invandrare menar Sahlin?

4/ Menar Sahlin att arrangörerna och de som genom att tala, klappa i händerna, skandera eller på annat vis aktivt visar sitt deltagande i manifestationen (som är riktad mot sittande regering) är nazister?

5/ Hur har Sahlin kommit fram till det?

6/ Hur menar Sahlin att arrangörerna och de som genom att tala, klappa i händerna, skandera eller på annat vis aktivt visar sitt deltagande i manifestationen (som är riktad mot sittande regering) gillar våld och hatar demokrati?

Stycke 8. Jag har ställt två konkreta frågor under våra två telefonsamtal:

1: Varifrån har Mona Sahlin fått den information hon grundar sin debattartikel på?

2: Vilka fakta baserar hon artikeln på?

Jag har uppmanats att ringa dig, Daniel Norlander, för att få svar på mina frågor. Efter ett antal mail och två telefonsamtal är inga av mina frågor besvarade.

Vi kan naturligtvis ha ett antal telefonsamtal till, men det tar inte bort vare sig frågorna till Sahlin eller min begäran om svar på dem. Det är både effektivare och lättare att debattartikelns författare Mona Sahlin (vilken jag riktar mina frågor till) i all enkelhet skriver sina svar på dem och sänder dem till mig. Jag har för att vara tydlig i kommunikationen numrerat och sammanfattat antalet frågor nedan.

Jag ser fram mot konkreta svar på samtliga mina frågor vid vårt, av mig accepterade, telefonmöte 22 januari k. 11. 00

Med vänlig hälsning

Mikael Carlsson

Stycke Antal frågor

1              5

2              2

3              5

4              3

5              2

6              1

7              6

8              2

S:a frågor 26

Annonser

4 reaktioner till “Mail 15 febr. till Daniel Norlander, huvudsekreterare hos Nationell samordnare mot våldsbejakande extremismen.

 1. Suveränt bra jobbat. Ge dig inte angående detta! En offentlig person får inte blåljuga och förtala människor så som Sahlin gjort och gör.

  Gilla

  1. Tack.

   Det har blivit ett antal mail och telefonsamtal till myndigheten, Expressen och kulturdepartementet.

   Den första artikeln om hur Mona Sahlins myndighet agerat för att besvara frågorna kommer snart. Där finns möjlighet att lyssna på samtalen med.

   Gilla

Kommentarsfältet är stängt.