Okategoriserade

Blir miljöpartister soligare av maskrosvin?

Sol
Idag är det fredagen den trettonde, en otursdag enligt de skrockfulla.
 
Skrönan om fredagen den trettonde spreds först under början av 1900-talet, och vi har (precis som konspirationsteoretiker letar efter händelser som kanske kan styrka deras teorier) fyllt på mytfloran genom att leta i historien efter olyckor som sägs ha inträffat just fredagen den trettonde.
 
En del påstår att fredagen den trettonde är deras lyckodag. Om det gäller miljöpartiet vars kongress startar idag är en annan fråga, miljöpartiet är ju numera en olycka i sig.
 
 
 
En olycka kommer sällan ensam sägs det, och i miljöpartiet har olyckorna verkligen samlats, här är en del av dem:
 
★ Yvonne Ruwaida struntade i att redovisa kvitton från sina köp med riksdagskortet och slängde systematiskt alla kvitton (hon kanske hade gått Sahlins skola för kontokortsanvändning).
 
★ 1999 åkte hon taxi för 70.000 kronor och 2010 hade hon en telefonräkning på 44.000 kronor. 2001 var hon på vippen att anmälas till riksdagsstyrelsen för sina många bedrägliga “misstag”, men hon klarade sig kvar (hon kanske hade gått Sahlins kurs hur man klarar sig kvar trots fiffel).
 
★ Ruwaida verkar ha smittat Åsa Romson, i slutet på 2014 hade de arbetsmöte med två andra olyckor, de beställde en trerätters middag med vin. Notan landade på 2 950 kronor (737.50:-/lunch). Den notan skickade de till oss skattebetalare trots att regeringskansliets regler säger nej till internrepresentation vid arbetsmöten.
 
Det är annat än att äta arbetslunch ur McDonalds hamburgerpåse. Kanske är det på McDonalds miljöpartister kan göra sin bästa insats för Sverige, tänk Fridolin och Romson i kassan: “Ska det vara plus- eller minusmeny?”
 
 
 
Kanske blir hamburgarna alldeles för välgrillade om miljöpartister jobbar i grillen. En av miljöpartiets många olyckor försökte 2012 att bränna sina svärföräldrar levande för att hans flickvän skulle få ut ett arv.
 
I Umeå dömdes en annan av de miljöpartistiska olyckorna till fängelse för våldtäkt på en kvinnlig inneboende student. Olyckan, som tidigare velat skärpa sexualbrottslagen, drogade sin unga hyresgäst med sömnmedel innan våldtäkten.
 
Det kanske var praktiska våldtäktsstudier som miljöpartisten ägnade sig åt, domstolen borde ha grillat olyckan i den frågan.
 
 
 
I det olycksaliga miljöpartiet har det hänt grejor som har fördröjd utlösning (ingen anspelning på “våldtäcktsolyckan” i Umeå):
 
★ Salahaden Raoof, språkrör för Grön Ungdoms lokalförening i Malmö, visade islamisttecken i tv-rutan sommaren 2015. Först nyligen hade Grön Ungdom krismöte om det inträffade. De beslutade att Raoof kan sitta kvar trots sina sympatier för en terroriststämplad organisation bara han lovar ”att inte göra om det”.
 
★ Mehmet Kaplan avgick som bostadsminister efter samröre med islamistiska organisationer. Han kunde väl fått vara kvar bara han lovat att “inte göra om det”.
 
★ Yasri Khan drog tillbaka sin kandidatur till partistyrelsen och lämnade alla sin uppdrag, han vägrade skaka hand med en kvinnlig journalist på TV4 (han anförde sin muslimska tro som orsak). Han kunde väl fått vara kvar bara han lovat att “inte göra om det”.
 
★ Presstaleskontakt Magnus Johansson avgick efter att ha utövat påtryckningar mot SVT för att inte avslöja fler uppgifter om Kaplan. Han kunde väl fått vara kvar bara han lovat att “inte göra om det”
 
Vi bör fundera på vad mer som döljs i partiet som verkar ha fredagen den trettonde fler dagar om året än bara fredagen den trettonde.

 

 
Miljöpartiets chefsolyckor Fridolin och Romson har inte gjort någon lycka men Romson är den som utåt sett skapat flest olyckliga uttalanden. Därför tvingas hon lyckligtvis avgå och i helgen ska hennes ersättare väljas.
 
Den stora kandidaten är biståndsminister Isabella Lövin vars enda åtgärd som biståndsminister är att ta av biståndet till flyktingar och andra behövande i världen och ge till de som valt att resa till Sverige för att leva på bidrag.
 
Med Lövin i McDonaldskassan blir det bara minusmenyer för de hungriga men plus för de som redan fått.
 
 
 
En av de mer tystlåtna olyckorna är Mona Sahlins chef, demokratiminister Alice Bah Kuhnke. Demokratiministern är demokratiskt solidarisk med Sahlin, demokratiministern har medverkat i senaste Sahlinskandalen men påstår sig inte ha gjort det, vilket har kommit fram. Nu är hon anmäld till Konstitutionsutskottet (5).
 
Det kan bli en spännande kongress med alla dessa mångkulturella olyckor samlade under ett och samma tak. Kanske finns Mido Mohamad El-Habta med under taket, han sitter i miljöpartiets valberedning för Västerbotten. 2008 dömdes han för grov kvinnofridskränkning, misshandel och ofredande.
 
Vi kan vara säkra på en sak: om miljöpartiets olyckliga lögnaktiga, fifflande, stolliga och mångkulturella politik får större genomslag i Sverige blir vi alla olyckliga.
 
 
 
Miljöpartiet anklagas av en del för att inte vara ett feministiskt parti eftersom Fridolin har offrat Romson för att få sitta kvar vid de vegetabiliska halalköttgrytorna. Det är lite skoj, miljöpartiet är ju inte ens ett humanistiskt parti.
 
Olyckornas kongress hålls i Karlstad, där solen alltid sägs skina. Det är (precis som fredagen den trettonde) en skröna som kommer från “Sola i Karlstad” en värdshusflicka på värdshuset i Karlstad som för sitt soliga glada humör fick smeknamnet Sola.
 
Vi ska önska olyckorna i miljöpartiet en solig vistelse i Karlstad och att de blir lika glada som Sola då de klunkar sitt maskrosvin.
Har vi tur denna soliga fredag beslutar de att bli kvar där resten av mandatperioden.
 
Annonser