Miljöpartiet · Okategoriserade · politik · Socialdemokraterna · Socialismen · Vänsterpartiet

Lattjolajbansförsvar, genussoldater och nowheremänniskornas lögner.

nowhere man.jpg
I går blev vi alla experter.
 
I dag ska riksdagen rösta om det s.k. värdlandsavtalet ska träda i kraft eller inte.
 
Igår visste alla allt om värdlandsavtalet, NATO och hur det kommer gå om riksdagen röstar si eller så, precis som vi blir experter inför och under en fotbollsmatch alltså.
 
Ändå skulle få av oss ha tretton rätt på stryktipset. Det var nog få som hade rätt igår med.

 

 
Värdlandsavtalet innebär INTE att vi tvingas ut i krig eller har kärnvapen på svensk mark, det är mest konspirationsteoretiker som försöker skrämma folk med de skrönorna. Det finns tre saker som vi borde ha i minnet då vi expertar oss fram i försvarsdebattdjunglerna:
 
★ Dagens omröstning handlar inte om ett NATO-medlemsskap. Vi borde ta reda på vad värdlandsavtalet innebär innan vi debatterar.
 
★ Den värld som bl.a. kommunisterna och islam vill ska globaliseras (i klartext: de vill bestämma) har ändrats sedan NATO 1948 började bildas som en motpol mot Sovjetkommunismens hot. Kommunismens flaggskepp Sovjetunionen sjönk men islam växer.
 
★ Att vi inte ska gå med i någon form av NATO-samarbete för att vi ska vara neutrala låter vackert, men vi har ingenting att försvara den neutraliteten med längre.
 
Vi har kvar ungefär 10 %, om ens det, av det försvar vi hade för 30 år sedan. Vi kan inte försvara den vackra neutraliteten hur mycket vi än vill.
 
 
 
Det finns ett enda riksdagsparti som säger nej till NATO-medlemsskap, nej till värdlandsavtalet men ja till att ge svenska försvaret mer pengar för att bygga upp en relevant försvarsförmåga: Sverigedemokraterna.
De andra partierna tar pengarna till annat, och ni vet vad. För att visa hur stolligt riksdagspolitikerna beslut påverkar försvarsmakten skrev jag en krönika om det för två år sedan, ur texten:
 
“Vid test av robotskott uppdagades att placeringen av robotarna hade en liten bieffekt: kommandobryggan brann upp. Alltså: inga robotar. De två kulsprutorna på däck förstör fartygets stealth/radarosynlighet, så de finns inte på däck, de finns under däck. Vid behov ska de bäras upp och monteras på däck. Det kan bli lite stressigt att knata ner och hämta dem vid en plötslig attack, för att inte säga mycket stressigt att skruva dit dem: ”Nisse, tog du med skiftnyckeln?”
 
Vårt försvar är numera bättre på att pilla i gensufrågor och sopsortera än att försvara Sverige. kanske försvaret lider av syndromet “skit i kompetens och förmåga, kompostera och kvotera mera”.
 
 
 
Vårt försvar kan försvara ett enda begränsat område i händelse av angrepp, det kan bli Stockholm som försvaras. 1988 kunde försvaret mobilisera 850.000 man, numera har vi totalt 25.000 personer i försvaret.
 
En del av dem ska serva båtar och flygplan, men vi har knappt flygplan kvar att serva. Vi har inte ens förmåga att utbilda piloterna, för ett år sedan diskuterades att lägga pilotutbildningen i utlandet.
 
Samarbetet med andra länders krigsmakter är redan igång på grund av våra inkompetenta politikers beslut, ett exempel är den hittills största internationella flygövningen som genomfördes för ett år sedan.
 
 
 
Vi har förmodligen omkring 40 fullt operativa JAS-plan i vårt försvar. De som med dårens envishet påpekar att vi inte behöver fler för att de är bättre än de plan vi hade för trettio år sedan har missat att en eventtuell angripare också har bättre plan nu än då. Så vad har vi då att försvara vårt avlånga land med:
 
★ omkring 40 JAS-plan,
 
★ 25.000 man i försvaret och
 
★ ungefär lika många till i hemvärnet. Om det skrotar till sig har vi omkring 50.000 man som ska knata ut i skogen och möta fienden.
 
Och så har vi ju morotskastarna i miljöpartiet med. Hurra hurra.
 
 
 
De som tror att man kan bygga upp ett militärt försvar den dagen fienden knackar på dörren är inte riktigt monterade ovanför axlarna.
 
Det är som att skrota 9 av 10 brandbilar, och den dagen det börjar brinna ska man bygga nya bilar, rekrytera personal och utbilda dem. När allt är klart har huset brunnit ner.
 
Så fungerar Sveriges riksdag i sina beslut numera, och de värsta av alla är miljöpartiet: de tror att det det inte ens kan brinna längre.
 
 
 
Miljöpartiets lösning är ett dialogförsvar. Vi ser hur fint det har fungerat med dialogpoliserna i de mångkulturella förorterna, tänk då om ickebeväpnade kaffetermosförsedda dialogsoldater ska möta välutbildade och välutrustade elitsoldater från annan makt. Påtår, någon?
 
Miljöpartister verkar tro om man sitter i ring, poffar på mystiska rökverk och sjunger Cumbaja ordnar sig saken. Förmodligen är det miljöpartister och vänsterfolk som först av alla skulle skutta iväg som ett gäng gnuer om vi anfalls av främmande makt.
 
En del av de mest feministiska feministerna kanske skulle skutta in i armarna på den lede fi, ty alla som korsar gränsen är enligt dem svenskar och fredliga. Vill de inkommande kasta sten på poliser eller skjuta på svenskar är det oss det är fel på enligt de gnutänkande.
 
 
 
För sju år röstade riksdagen igenom att vår värnplikt (grunden för svenska försvaret) slopades, de införde ett beredskapsförsvar istället. Det är ett försvar som alltför få vill gå in i bl.a. för att det är för dåligt betalt, dessutom måste man jobba om man tar värvning, det är ju jobbigt.
 
För sju år sedan hade de röda (V och S) ett eget förslag som innebar att alla ungdomar skulle mönstra via dator och sedan skulle vissa tas ut för mer djupgående tester, ur den gruppen skulle värnpliktiga tas ut för tjänstgöring i tre månader.
 
En form av värnplikt light, en sorts lattjolajbanvärnplikt som sannolikt var mer farlig för de underutbildade soldaterna än en anfallande makt.
 
 
 
Miljöpartiet ville avskaffa värnplikten helt, men sade att det inte finns en hotbild som motiverar den planerade beredskapen. Miljöpartiet vill ha ett dialogförsvar istället. Vi förstår varför, prata är ju allt de kan, även om de ofta pratar fel.
 
För att likna miljöpartiets försvarspolitik med räddningstjänsten: det brinner ju inte just nu, så de vill skrota brandbilarna och avskeda personalen.
 
 
 
Vad vi behöver är en omprioritering av de skattepengar svenska folket betalar in varje år (nära 1.700 miljarder) och lägga mer av de miljarderna per år på försvaret en tid framåt för att snabbt stärka det.
 
Vårt försvar var aldrig avsett att dimensioneras för att vinna ett krig, tanken med det var att det skulle kosta en anfallare för mycket förluster och besvär att angripa Sverige.
 
Nu kan ett normalt rustat land ta kontroll över vårt land på bara ett par veckor, våra soldater ska ju campa i Stockolm om landet angrips.
 
 
 
Jag tror att de flesta vill ha en riksdag som har viljan att försvara vårt land och en regering som avsätter medel för att kunna göra det. Majoriteten vill förmodligen höra vår försvarsminister med stål i blicken säga: ”Vår beredskap är god, vårt försvar är starkt.”
 
Det enda vi hör är ett antal nonsensmänniskor i sitt nonsensland som gör upp sina nonsensplaner för ingen, de planerna är vårt samhällsskydd, trygghet och lands försvar.
 
Beatles textrader: “He´s a real nowhere man, sitting in his Nowhere land, making all his nowhere plans for nobody” verkar handla om Jonas Sjöstedt, Gustav Fridolin, genuspedagoger & Co.
 
 
 
Igår stod lismande Jonas och sade att kommunisterna minsann vill ha värnplikt. Då borde kommunisterna samarbeta med SD. Jag tror kommunisternas nowhere man ljuger.
 
 
 
Annonser