Okategoriserade

Är svenska politiker svenska och vilsna i pannkakan eller bara vilsna?

upp-som-en-sol
Igår poppade ett gammalt minne från 70-talet in i vardagsrummet, barnprogrammet Vilse i pannkakan med Staffan Westerberg.
 
Westerbergs program sägs ha förstört en hel generation, det var ett av de “pedagogiskt”skruvade barnprogram som genomsyrade dåtiden.
 
Igår visade STV2 samma sorts skruvade program, numera kallas det partiledardebatt.
 
 
 
De partiledare som syntes i rutan i går har inte bara förstört en generation, de har förstört ett helt land. De som är nya som partiledare kan inte belastas för sina föregångares valhänta regeringsoduglighet, men de borde lärt av företrädarnas misstag.
 
I går kväll fick vi återigen ett kvitto på att de inte lärt någonting, de dånar på i samma gamla välfärdsnedrivande spår.
 
Staffan Westerbeg var en sann amatör jämfört med alliansen och de rödgröna, han förstörde en generation, de har förstört ett helt land för många generationer framåt.
 
 
 
Statsminister Stefan Löfven hade sitt mantra klart: “Nu talar jag, låt mig tala till punkt”. Det ska han naturligtvis få göra, men han har ju inget att säga trots att han talar. Löfvens största insats är förmodligen “Hello, Central park, we ska ge 60 miljoner människor sanitetsanlägningar” (bl.a. bajamajor).
Hello Stefan Löfven, de 60 miljoner människorna tackar, men några bajamajor har du inte levererat än och inte har du levererat ökad trygghet, välfärd, fler jobb eller fler bostäder i Sverige heller.
 
Det är vi svenssons som ska betala Löfvens bajamajor, men sådan är svensk politik numera: politikerna baxar stolliga beslut hit, det är vi svenssons som betalar för politikernas skit.

 

 
Kommunisten i gänget, Jonas Sjöstedt, drog igång sitt mantra: skattesmitare. Ingen av oss gillar väl skattesmitare, men vi har inget emot att smita från skatten själva. När Röde Jonas pratar om skattesmitare menar han egentligen företagare som skatteplanerar inom lagens råmärken, kommunisterna vet att det är så men det är alltid lätt att peka på de som har mer. Kommunisternas politik är att skapa motsättningar för att sedan ta kontroll över rubbet.
 
Det var så de skapade Sovjetunionen som sedan lät internera och mörda miljontals människor som inte kunde smita från jobbet (om de ens hade något), än mindre från skatten eller Sovjetunionen och dess ockuperade lydstater. I kommunistiska länder skjuter man gärna de som inte lyder makten.
 
I röde Jonas värld ska alla ge sina pengar till Jonas som Jonas och hans kamrater sedan ger till dem de anser ska ha pengarna. I kommunismens värld skatteplaneras det på ett annat sätt: de som har makten tar rubbet från folket men ger inget tillbaka.
 
 
 
Resten av partiledarna krumbuktade sig rysligt mycket för att lyckas säga det de borde säga utan att säga det som de borde säga så att de erkände att Sverigedemokraterna haft rätt. Liberalernas Jan Björklund erkände öppet att den skattefinansierade invandringen är det som raserar Sverige, men han försökte ändra sig då Åkesson snabbt replikerade:
 
–”Jag vet inte hur många gånger Jan Björklund och andra av hans partikamrater har kallat mig för både det ena och det andra när jag säger det Björklund säger. Välkommen till verkligheten, synd att det skulle dröja så lång tid efter att ni lämnat regeringsmakten”.
 
Lyssna på hur alla svamlar utom Åkesson:
 
 
 
 
De två nyaste partiledarna Ebba Busch Thor och Isabella Lövin var lite kul att se, Busch Thor ville tala om ett verkligt problem (de ökade sexuella trakasserierna som följt i den skattefinansierade invandringens spår).
 
Lövin ville inte tala om ett verkligt problem som hennes parti och de andra partiledarna skapat, hon tyckte det var osmakligt: –”Jag är ganska förskräckt över att man i samma mening som man pratar om de 60 miljoner människor som är på flykt i världen börjar prata om sexuella trakasserier och att man ska utvisa folk”.
 
Biståndsminister Lövin snodde biståndet till de 60 miljonerna hon säger är på flykt i världen. Lövin passar nog bäst att leverera Löfvens 60 miljoner bajamajor, det kan bli räddningen för miljoner behövande i världen och svenska småflickor.
 
 
 
Hela debatten handlade om vems fel det är att vi har en katastrofsituation i landet, det skyllde på allt och all andra än den egna skrala politiken. Det kastades siffror i den skrala skruvade pajkastningsdebatten, det var mest prat om den felräknade matten men vad de egentligen ville säga vete katten.
 
I studion for “11 miljarder!, “60 miljarder”, 1 miljard” runt när partiledarna med mängder av siffror försökte tala om för alla att alla andra gjort fel fast de själva suttit eller sitter i regeringen.
 
Ingen talade om framtiden, alla talade om dåtiden, det enda alla var överens om var att det faktiskt inte var deras eget fel. Undrar om de verkligen tror att “någon annan” ställt till det så illa i Sverige.
 
 
 
Moderaternas ledare AKB var skojig, hon sade att det aldrig har gått så många utrikesfödda till jobbet som nu.
 
Med tanke på att vi aldrig haft så många utriksesfödda i vårt land som nu är det ganska naturligt, frågan är bara om det är ett RIKTIG av oss skattebetalare eller kunder efterfrågat jobb de knatar iväg till eller ett skattefinansierat hittepåjobb för att statistiken ska se bättre ut.
 
AKB sade samtidigt att det är nära en miljon i “utanförskap” nu (utanförskap är ett av de nya orden för arbetslöshet). Det kom över 160.000 nya utanförskapare förra året, det kanske är de som ska bekosta Löfvens 60 miljoner bajamajor..
 
 
 
Det kommer allt fler till vårt land som bidrar med allt mindre positivt, det är våra politiker som beslutat om detta sedan många många år tillbaka.
 
Under Palmes regering lades 1975 ett förslag och beslutades att invandrare bör ges möjlighet att välja om de vill ingå i vår samhällskultur eller bibehålla och utveckla sin egen identitet.
 
Resultaten av det beslutet heter bl.a. Bergsjön i Göteborg, Rosengård i Malmö och Rinkeby utanför Stockholm.

 

 
★ Löfven ska leverera 60 miljoner bajamajor som vi betalar.
 
★ Lövin vill inte prata om att svenska flickor sextrakasseras.
 
★ Våra bidrag till hjälp i världen tas bort av Lövfen och Lövin för att bekosta den skattebekostade invandringen som vi redan nu inte har råd med.
 
Ingen utom Åkesson vågade tala om det igår. Del kallas partiledardebatt.
 
 
 
I låten ”Spinning Wheel” från 1969 sjöng Blood, Sweat & Tears “What´s going up, must come down”.
 
 
Så är svensk politik nu, mycket snack men lite verkstad, att vilja men inte kunna, upp som en sol men ner som en pannkaka. I den pannkakan sitter våra vilsna politiker och käbblar om vem som inte gjort vad med alla de miljarder vi betalt in i skatt.
 
Förresten, pankakan är väl inte en svensk maträtt? Inget i Sverige är ju svenskt och om det råkar vara svenskt är det inte bra enligt stollarna.
 
Är svenska politiker svenska?
 

 

 
Annons