Okategoriserade

Bättre en Swexit än att från demokratin göra exit.

EU sjunker
I den engelske författaren William Shakespeares komedi “Som ni behagar” sägs: ”Ja, hela världen en skådebana är”.
 
På den skådebanan röstade det engelska folket för att England ska lämna EU. Nu gråter etablissemanget över folkets beslut, men de spelar en så dålig pjäs att allt fler av publiken (vi, folket) buar ut de dåliga skådisarna och lämnar pjäsen.
 
Snart kastar vi kanske tomater på de urusla skådisarna i etablissemanget, men tomaterna ska naturligtvis vara i rätt EU-storlek och färg. Kommuniströda.
 
 
 
Etablissemanget (media, politiker och kändisar) vet i vanlig ordning sällan vad de pratar om, de framför sina åsikter istället. En av de skådespelande åsiktsframförarna heter Jonas Sjöstedt, han är kommunist under cover och vill som alla diktatoriska ideologiers ledare ha rätt på ett sätt.
 
Sitt sätt.
 
I det kommunistiska Sovjetunionen sköt de folk som inte tyckte lika som etablissemanget.
 
 
 
Kommunist Sjöstedt gillar inte EU, han vill sannolikt ha ett annat sorts överstatligt organ, den sort som fanns fram till Berlinmurens fall.
 
I de av kommunisterna ockuperade länderna (kommunisterna kallar det för “befriade”) fanns hemliga poliser och tortyrkammare, i Moskva var det Tjekan/KGB och deras högkvarter Lubjanka, i Östtyskland var det STASI och deras högkvarter i Berlin.
 
Konstigt nog gillar inte Sjöstedt EU som gör precis samma sak som Sovjetkommunisterna gjorde (fast EU gör det utan vapen i hand), men det är väl fel färg på EU:s flagga. Kommunist Sjöstedt ser rött då han inte ser rött.
 
 
 
Precis som Sovjetkommunisterna i Moskva var ett överstatligt organ över de “befriade” ländernas regeringar är EU:s parlament en regering över EU-ländernas regeringar. EU:s politiskt starke man fru Merkel växte upp i det gamla kommunistiska “befriade” Östtyskland, så det är en spännande utveckling vi ser inom EU.
 
En del tecken tyder på att EU vill ta bort folkets möjlighet att uttrycka sina åsikter, ur texten:
 
“31 maj presenterade EU i samarbete med Facebook, Twitter, YouTube och Microsoft en ny “uppförandekod” för att motverka ”olaglig hatpropaganda” på nätet i Europa. EUs definition av ”hatpropaganda” är så vag att nästan vad som helst kan räknas in som strider mot det europeiska myndigheter anser vara politiskt korrekt, däribland kritik mot massinvandring, islam eller EU”.
 
Det påminner om kommunisterna och nazisterna: tyck som makten eller dö. Vår regering har fastnat rejält med näsan i Merkels bak, då hon fjärtar andas Löfven.

 

 
Det finns en annan makthavare i EU, EU-kommissionens ovalde president Jean-Claude Juncker. Juncker och hans gäng har föreslagit:
 
★ att EU ska upprätta en egen underrättelsetjänst – direkt underställd ovalda byråkrater. Enligt förslaget skulle EUs 28 medlemsstater vara ”juridiskt tvingade att dela med sig av information”.
 
★ att sanktioner ska användas för att isolera “högerextrema eller populistiska regeringar”. I stället för att acceptera folkviljan vid valurnorna, kan Juncker alltså införa sanktioner för att rätta till ”systemfel” bland medlemsstaterna (i Sovjetunionen sköt man “systemfelen”).
 
★ att EU-länder som visar ”bristande solidaritet” genom att vägra ta emot migranter ska få böter på cirka 2,3 miljoner kronor per migrant.
 
★ en ny gränsvakts- och kustbevakningsstyrka som kan ingripa var som helst i EU utan värdlandets samtycke ska bildas.
 
★ att EU behöver en egen militärstyrka för att återupprätta unionens anseende i världen: ”Europas anseende har sjunkit dramatiskt, men inte heller vad gäller utrikespolitik verkar man ta oss på allvar fullt ut.”
 
Det luktar allt mer STASI och Lubjanka om EU. Om kommunist Sjöstedt fick sitta i förarsätet skulle han förmodligen gilla EU.
 
 
 
Centerpartiets Annie Lööf målar fan på väggen efter Englands folkomröstning, EU och Storbritannien blir svagare och Sverige förlorar en viktig allierad i EU i frågor kring handel, ekonomi och terrorism. Hon anser att EU måste komma närmre medborgarna. Ska det vara med Lubjankametoden då?
 
Annie Lööf har missat en grej: Sverige är med i EU. Under den tiden har:
 
★ allt mer av vår välfärd rivits ner.
 
★ SAAB försvunnit.
 
★ fler svenska bönder och lantbrukare tvingats lägga ner.
 
★ alltfler svenska pensionärer blir allt fattigare.
 
★ vi fått in allt fler människor som inte lyckas lära sig svenska och arbeta.
 
★ allt fler “svenska” terrorister reser runt i världen och terroriserar demokratier.
 
Det fungerade bättre i Europa och Sverige innan EU blev EU.
 
 
 
I de kommunistiska länderna hade de en semesterort för “fiender” mot kommunismen, det var kommunismens koncentrationsläger Gulag i Sibirien. Ett sovjetryskt skämt sade att Lubjanka var den högsta byggnaden i Moskva ”eftersom man kunde se Sibirien från källaren”.
 
Om ni får en inbjudan från Merkel, Juncker och Löfven ska ni kolla extra noga vilket våningsplan ni ska träffas på. Är det i källaren har ni kanske snart permanent semester på en trevlig kall ort i EU.
 
Det är dags för ett Swexit innan vi med handbojor från källaren gör en exit.
 
Annonser

En reaktion till “Bättre en Swexit än att från demokratin göra exit.

Kommentarsfältet är stängt.