EU · Okategoriserade · politik · Socialdemokraterna

Hur länge ska vi palla med Löfvens sätt att flosklande hålla låda?

pallen
Vi ser lite skojiga effekter i spåren av Storbritanniens folkomröstning om utträde ur EU.
 
I DN basuneras ut att en knapp majoritet vann omröstningen. Det är visserligen sant men en majoritet är ju en majoritet oavsett hur mycket eller litet en majoritet är en majoritet.
 
Kanske DN:s redaktörer tycker att en knapp majoritet vore större om den knappa majoriteten röstat på ett annat sätt. På DN verkar de knappast vara knappt mer än lovligt medvetna om vad de knappar in på sina tangentbord.
 
 
 
I går stod att läsa i DN:
“Samtidigt vill över två miljoner britter ha en ny omröstning”.
Ska det vara en nyhet? Det kommer alltid finnas dåliga förlorare, de två miljonerna hör till dem. De är sannolikt antidemokrater med.
 
★ Det finns ungefär 65 miljoner medborgare i Storbritannien.
 
★ Valdeltagandet var 72,2 procent, omkring 47 miljoner britter röstade.
 
★ Av de 47 miljonerna röstade 51,9 procent, nära 25 miljoner, för att Storbritannien skall lämna EU.
 
Nu skriver två miljoner på en protestlista för att det ska genomföras en ny folkomröstning i den fråga där folket med majoritet sagt sitt.
 
De två miljonerna utgör ungefär 3 procent av medborgarna. De vill “i demokratisk” anda riva upp ett beslut som 25 miljoner röstat fram.
 
Det är demokrati á la Stalin det.
 
 
 
Nu höjs röster i Sverige om att vi ska få ha en folkomröstning om eventuellt utträde ur EU. Vår statsminister är inte alls intresserad av det, vår statsminister är inte intresserad av folkets åsikt.
 
Om svenska folket kände till vad EU blivit, hur EU bestämmer över oss alla och att Sveriges medlemsskap i EU numera är inskrivet i vår grundlag, hade de förmodligen velat folkomrösta om ett Swexit (utträde ur EU). Grundlagsändringen röstades igenom 2010, samtidigt skrevs en ny formulering i grundlagen att Sverige är ett mångkulturellt samhälle.
 
Jag undrar fortfarande vad “mångkulturellt” samhälle betyder, det gör nog riksdagspolitikerna med (kan det vara fler kebabserveringar och ökat antal gruppvåldtäkter?).
 
 
 
Det är lite skoj att kommunisterna i vänsterpartiet röstade FÖR att Sveriges medlemskap i EU ska vara en del av vår viktiga grundlag, men de vill INTE att Sverige ska vara med i EU, ur artikeln:
 
–”EU fungerar ju inte. EU har misslyckats med euron, EU har misslyckats med flyktingpolitiken, EU har för mycket makt, EU är för byråkratiskt och det här är ju en stor väckarklocka, säger Vänsterpartiledaren Jonas Sjöstedt”.
 
2010 röstade de alltså för att svenskt EU-medlemskap ska vara inskrivet i vår grundlag. De är fiffiga de där kommunisterna i vänsterpartiet.
 

 

Sju av riksdagens partier var överens om grundlagändringen med 308 ja-röster mot Sverigedemokraternas 20 nej-röster.
 
Portalparagrafen i regeringsformen säger att ”All offentlig makt i Sverige utgår från folket”, men det gällde inte då vår grundlag skulle ändras.
 
”All offentlig makt i Sverige utgår från folket” är tomma ord numera, den offentliga makten har utgått från Sverige. Numera utgår den från Bryssel.
 
 
 
Att döma av en artikel i Illustrerad vetenskap är kommunisterna och deras vänner i vår riksdag något överviktiga, tondöva och drogtestande småsyskon som inte gillar katter.
 
De verkar ju inte vara särdeles begåvade, sett till ur de röstar mot sig själva. Enligt artikelns slutsatser är de kortväxta med. De rödgröna kommer aldrig hamna på prispallen om demokratin och förnuftet får råda.
 
Frågan är hur länge det svenska folket ska palla med den stolliga regering vi har.