EU · Okategoriserade · Skoj

Welcome to EU-Sweden. It´s time for exit.

De svarta fåren
I den stora fårskocken där det bräks om det mesta bräks det extra mycket om Brexit nu.
 
Den fårskocken består av svenska mediafår och andra (främst miljöpartister och kommunister) som egentligen inte gillar EU men som nu är tvungna att bräka mot Brexit eftersom de som röstat för Brexit till stor del är de som gillar sina egna länder.
 
Ett av fåren har kallat de britter som röstade mot EU för fascister. Ett synnerligen skarpt, intelligent och genomtänkt argument.

 

 
Skillnaden mellan de som gillar sina egna länder men inte EU och de som inte gillar något som de inte har makt över, är att de som inte gillar sina egna länder eller EU vill härska över andra medan de som gillar sina egna länder men inte EU vill att folket ska få bestämma i sina egna länder.
 
De som inte gillar folk som vill bestämma (via allmänna val och valda politiska partier) i sina egna länder kallar andra för fascister.
 
De är fantastiskt fåraktiga, dessa fascistförklarare. De är faktiskt fascistoida får.
 
 
 
En del av de fascistoida demokratifobiska och folkfrifientliga fåren arbetar alltså inom media.
 
I syfte att blåsa upp något som inte finns än till en katastrof har de rotat fram ett antal Londonsvenskar som av naturliga skäl är fundersamma över framtiden i London, ur artikeln om Christoffer:
 
–”Jag blev riktigt ledsen när jag vaknade upp till nyheten, jag har alltid känt mig välkommen här, men på något sätt känns det annorlunda nu”. Han möttes av kramar på jobbet på midsommarafton. –”Du är fortfarande en av oss, sa de. Men jag vet nu att många i landet inte känner så”.
 
Killen måste ha missat vad Brexit handlade om, 25 miljoner britter som aldrig träffat Christoffer röstade för att Storbritannien ska lämna EU och Christoffer tar det personligt.
 
 
 
Det blir direkt komiskt då Christoffers lillasyster Jennifer, 21, uttalar sig:
★ Hon studerar i USA, som inte är ett EU-land.
 
★ Hon vill flytta till London efter examen nästa år.
 
–”Nu vet jag inte hur det kommer att bli. Jag har alltid känt mig som en del av en global värld, nu känns det plötsligt mer instängt”.
 
Det knatade in 163.000 ”flyktingar” till Sverige förra året, hon pluggar i USA och mängder med människor reser dagligen till Thailand, USA eller andra länder utanför EU, men hon tycker Brexit gjorde världen instängd. Ett gullefjun, är hon.
 
Hon vet kanske inte vad Berlinmuren var, Jennifer var inte ens född då den revs. De som bodde på fel sida om muren tyckte nog det var instängt.
 
 
 
På MSN Ekonomi beskrevs en effekt av Brexit, ur artikeln:
 
“Det överraskande beskedet att britterna vill lämna EU fick pundets kurs att fullständigt kollapsa i fredags, från 12:13 till 11:56 kronor”.
 
Den 14 juni i år var kursen 11:72:-, för tre år sedan stod pundet i 9:96:-. Sett över tid kan man säga att pundet kollapsade från 9:96 för tre år sedan via upp- och nedgångar till 11:56:-. Det var en rejäl kollaps.
 
 
 
I det välmående, rika och EU-anslutna Sverige har annat kollapsat:
 
★ välfärd,
 
★ kunskapsnivå,
 
★ trygghet och
 
★ framtidstro har kollapsat sedan vi blev EU medlem i ett EU som har blivit ett annat EU än det EU vi röstade för att vara medlem i. I Sveriges tredje största stad Malmö är fattigdom och skattefinansierat bidragsberoende inte framtid, det är är här nu. Ur artikeln:
“Vi är väldigt bekymrade över vår situation. Vad ska vi göra? Ska vi bo på gatan? frågar hon. Det som hänt är att familjen Zawahri nu står med ett ogiltigt andrahandskontrakt och därför råder Per Ekelund familjen att vända sig till socialen”.
 
Welcome to Sweden, familjen Zawahri.
 
 
 
I slutet av förra året kunde vi läsa om en ensamstående mamma som vräktes från sitt andrahandskontrakt (5).
 
Sista maj kunde vi läsa om en pappa och hans barn som sades upp från den bostad de hyrde från kommunen.
 
 
Faktum är att familjen Zawahri får göra som alla andra gör. Welcome to Sweden.
 
 
 
Fredrik Reinfeldt skrev i sin bok att vi svenskar är det sovande folket, och det är sant. Grejen är att det är fåren som får oss att somna, de skuttar bräkande fram och vi räknar dem alla tills i vi en farlig slummer falla.
 
De svarta fåren är de röda fåren. De sanna fascisterna är de röda fåren som vill ha oss att sova vidare. Det är dags att sluta lyssna på fåren. Det är dags att vakna.
 
 
Annonser