Almedalen · Islam · Okategoriserade · politik

Med klarspråk.

klarspråkstestet
Sveriges högerparti moderaterna som har gått över till vänstertrafik försökte köra över mittlinjen igår.
 
I Sverige får man inte köra över mittlinjen, den är heldragen i svensk politik. I svensk politik är vänstertrafik lika heligt som kossor i Indien, och de kossorna kör man heller inte över.
 
Den svenska politiska kossan är socialismen och den skattefinansierade invandringen.
 
 
 
Den svenska politiska kossan krockar med svensk demokrati, jämställdhet och samhällskultur. Dessbättre verkar den kossan vara på väg att åldras och dö, Svenska Dagbladets Göran Eriksson skrev:
“En utomjording i Almedalen skulle dra slutsatsen att partiet med namnet ”Sverigedemokraterna” är den dominerande politiska kraften”.
 
Det är de rödgröna och några alliansaliens som verkar vara utomjordingar i Almedalen, de ser inte att deras första politiska kossa är på väg att halalsaktas av deras andra politiska kossa som de har släppt in i vårt en gång så fina land.
 
 
 
Nu har moderaterna börjat begripa att den skattebekostade invandringen från muslimska MENA-länder kan orsaka svensk samhällsekonomis och samhällskulturs död. Anna Kinberg Batra sade under sitt Almedalstal:
 
–”Innan vi har en hållbar europeisk lösning på plats behöver Sverige en flyktingpaus, där den som inte sökt asyl i första säkra EU-land man kom till åker dit och gör det”.
 
För inte länge sedan sade hennes partiledare Reinfeldt att vi skulle öppna våra hjärtan (han menar plånböcker) och att det finns plats för alla i Sverige. Det såg han då han satt i ett flygplan några tusen meter upp i luften, han missade att se de tomma ladorna, brinnande asylförläggningarna (som asylanterna själva sätter eld på) och våldtagna flickorna.
 
Nu vill moderaterna ha en “flyktingpaus”. Kanske har de trögaste röda kossorna lämnat det moderata båset.
 
 
 
Under årets Almedalsvecka har de heliga politiska kossorna tynat bort, i år har det istället talats om att flickor måste kunna känna trygghet utomhus och att polisen måste få resurser att ge flickorna den tryggheten.
 
Kinberg Batra talade om regniga grillkvällar och svenska samhällsvärderingar, ett ord som socialister och halalfolket inte gillar. Sverige är landet lagom med konsensusfolket som kommer överens (ordet konsensus betyder enighet eller samförstånd).
 
★ Vi har kommit överens om att vi kommer överens om saker och kommer vi inte överens om det vi skulle komma överens om har vi möten om hur vi ska komma överens om att komma överens om det vi ska var överens om.
 
★ Vi är överens om att stå i kö till bostad, i butiker, på sjukhus, vårdcentraler och då vi väntar på bussen. Vi varken buffar, knuffar, tränger oss eller skriker fram vår åsikt.
 
★ Vi är överens om att barn ska gå i skolan, lära sig räkna, läsa och skriva, att vi är jämställda och att vi alla solidariskt betalar skatt för att ha just skolor, polis, försvar, sjuk- och åldringsvård.
 
Vi har varit överens. Det är delar av den svenska samhällskulturen, vi är konsensufolket.
 
 
 
Förra året kom det in minst 163.000 personer med en annan samhällskultur. Hur den samhällskulturen fungerar kan vi se i TV-inslag från Iran, Syrien, Afghanistan m.fl. länder. Vi ser samma samhällskultur växa i Rosengård, Rinkeby och Bergsjön.
 
Det kommer fortsätta komma in människor från samhällskulturer som inte står i den svenska kön eller anser att kunskap och jämställdhet är bra. Den samhällskulturens sätt att kommunicera verkar vara att kasta sten på poliser, tränga och skrika sig fram på socialkontor och vårdinrättningar.
 
Det skriks inte ens på svenska, för i vårt land ställs inga krav på att de som kommer hit behöver kunna och förstå vårt språk.
 
 
 
Moderaternas förre partisekreterare Gunnar Hökmark skrev på sin blogg:
“- Det finns en alltmer utbredd retorik om att det i Sverige råder några bestämda svenska värderingar. Det är fel. I Sverige råder svensk lag. Den är inte en fråga om tyckande eller vädjande utan grunden för rättsstaten”.
 
Vad jag minns har mina föräldrar aldrig tagit fram lagboken för att lära mig eller mina syskon svenska värderingar. I lagboken står inte att vi är ett konsensusfolk, att vi är överens utan att skrika, att vi står i kö och väntar på vår tur eller att vi respekterar människor oavsett kön eller tro, det lär vi oss av samhället. Samhället är föräldrar, släkt, vänner, alla vi som bor i samhället Sverige. Det svenska samhället är inte en lagbok.
 
Naturligtvis råder svenska värderingar i den svenska samhällskulturen. Frågan är om Hökmark är en röd ekologisk halalkossa eller alien.
 
 
 
Svenska Dagbladets Göran Erikssson beskrev det politiska floskelläget bra:
 
“På scenen talar alla om Sverige. Bakom scenen talar alla om Sverigedemokraterna – och om Moderaterna kan tänka sig att släppa ut dem ur isoleringscellen”.
 
Det verkar snarare som att moderaterna har suttit i den rödgröna isoleringscellen, de har tillsammans med de rödgröna slutat använda hjärncellen och istället släppt in terroristcellen. Kanske är Kinberg Batra den moderatledare som släpper de moderata fångarna loss.
 
 
 
Kommunisten Jonas Sjöstedt ska tala i Almedalen i kväll, han anser också att det är lagarna som nya och gamla svenskar ska förhålla sig till.
 
Gamla svenskar har knappt en aning om vad som står i lagböckerna, det fungerar ändå. De ingår i konsensusfolket och den svenska samhällskulturen som Hökmark och Sjöstedt vill förneka.
 
Frågan är hur nya svenskar ska begripa de svenska lagarna om de nya svenskarna inte ens kan svenska.
 
 
 
Om vi inte kan prata språket kan vi inte förstå varandra. Vi måste prata två språk i vårt land: svenska och klarspråk.