Okategoriserade · politik · Socialdemokraterna

Den rödgröna soppan i svensk politik är kålsuparsoppan.

 

 

Att vi får rösta vart fjärde år gör att det vi tvingas leva under kallas demokrati av de som skapar det elände vi tvingas leva i.

I världens hårdaste och fattigaste diktatur, det socialistiska Nordkorea, har de också val.

Där röstar alla på diktatorn.

 

Svensk demokrati är en Kalle Anka-demokrati numera, en bluff i Nordkoreansk anda.

Vi gick till allmänna val i september 2014 och SD blev Sveriges tredje största parti, en klar indikation på att folket önskar en annan politisk riktning än den som förts under dryga 20 år.

Inte så konstigt med tanke på att välfärd och trygghet rivits ner allt mer av våra inkompetenta sjuklöverpolitiker de senaste 25 åren.

 

Stefan Löfven (som var förtegen om sina planer under hela valrörelsen) valde ändå att bilda regering med det parti som sannolikt mest av alla medverkat till vårt förfall, miljöpartiet.

Han utnämner sex ministrar från det extremistiska lilleputtpartiet och bryter tillsammans med dem ett vallöfte i veckan de första åtta veckorna.

Stefan Löfven förlorade racet innan han ens börjat. Dummare statsminister får man kanske leta efter.

 

Sedan väljer Löfven att föreslå en budget han vet inte har majoritetens stöd.

När alliansens budget vann omröstningen, skyllde Löfven på SD och annonserade att han skulle utlysa extraval, men gå till val med Mp (som knappt någon vill ha i riksdagen) och med budgeten som majoriteten röstade ner.

Hur tänkte karlen där? ”Det gjorde ont att springa in i väggen, men jag gör det en gång till”?

 

Löfven hade ju även lovat att avgå om hans budgetförslag röstades ner, vilket han inte gjorde.

Löfven ljög. Igen.

 

Vad gjorde Löfven för att ytterligare utestänga folkets röst ur riksdagens demokratiska processer? Han ändrar sig IGEN, och gör det han lovat att INTE göra:

★ Han går till sängs med alliansen och regerar under deras budget!

★ Han utlyser inte extraval.

★ Han, Mp och alliansen kommer istället överens om ett förfarande som ger en minoritetsregering möjlighet att i praktiken driva en diktatorisk regim

Den s.k. ”Decemberöverenskommelsen” skulle gälla till 2022, vilket gav regeringen och riksdagen möjlighet att ändra i våra grundlagar.

Det är allvarligt. Det är förstadiet till diktatur!

Jag skrev en krönika om Lövens manövrerande, ur den:

”Den sortens manövrerande som Stefan Löfven ägnar sig åt, ägnade sig Hitler åt på 30-talet, likheterna är slående:

★ 5 mars 1933 hölls på Hitlers begäran nyval (Löfven utlyste extraval, men såg han inte skulle vinna så han backade).

★ Efter ett avtal med samtliga riksdagspartier utom sossarna drev Hitler den 23 mars igenom den så kallade ”Fullmaktslagen”, som gav regeringen lagstiftande rätt i fyra år (Löfven har ”Decemberöverenskommelsen” med alla utom V och SD).

★ För att uppnå de mandat som krävdes för att genomdriva lagen hade Hitler lyckats få även de neutrala partierna på sin sida med löften om förmåner (vad har t.ex. KD, som ju innan jul 2014 ville bromsa invandringen, fått för löften?).

★ I juni 1933 förbjöds socialdemokratiska partiet (är Löfvens tanke att förbjuda SD?).

 

Nu visar Löfven än mer tydligt diktatoriska tendenser, ur Aftonbladet:

”Stefan Löfven (S) tänker inte avgå frivilligt som statsminister även om Alliansen skulle bli större än de rödgröna vid nästa riksdagsval.”

Det finns en skillnad mellan Hitler och Löfven: Hitler hade en krigsmakt, Löfven har 150 soldater på Gotland, några JAS-plan och det islamistiska miljöpartiet.

Likkheten mellan regeringen och nazisterna är judehatet och samarbetet med islams anhängare.

 

Två år till med diktator Löfven är katastrof, men lösningen finns:

Löfven säger att han kommer att lämna in sin avskedsansökan om de borgerliga öppet deklarerar att de tänker regera med stöd av Sverigedemokraterna.

Det är dags för M, L, KD och C att ta sitt ansvar: de måste deklarera (helst imorgon) att de tänker regera med stöd av SD.

Om de inte gör det är de lika goda kålsupare som Löfven.

 

Annonser