Okategoriserade · politik · Socialdemokraterna · Socialismen

Rottigan är på marsch i Sverige.

b15f8d25bcc647b48355273c2c9480b7
Det så kallade etablissemanget (makten och media) har kommit ut ur garderoben.

De som under åratal har gastat ”nazist” efter Sverigedemokrater har börjat tala om sina politiska motståndare som ”bruna råttor som ska avlivas”.

Precis som nazisterna pratade om judar under trettiotalet.

 

De ”bruna råttorna” verkar vara bland annat:

★ Advokatssamfundets generalsekreterare Anne Ramberg,

★ prästen och chefredaktören Helle Klein samt

★ Expressenskribenten Cecilia Hagen.

De kanske skrattar rått och gott åt sina råa råttliknelser.

 

Trettiotalet går igen på Expressens redaktion vars chefredaktör Thomas Mattson än en gång låtit publicera en hatartikel. Cecilia Hagens budskap är avhumanisering och mord á la Stalin och Hitler, i texten:

”Utplåna” de hon kallar ”bruna råttor”, det vill säga meningsmotståndare som riksdagsman Hanif Bali (M). Hon undrar i sin krönika hur man kan ”bli kvitt de mänskliga brunråttorna? Med gift?”

GP-krönikören Håkan Boström summerar på twitter: ”Expressen goes nazi”.

 

Expressens chefredaktör tycker inte det är ett problem att vara nazist, han avfärdar det hans tidning sprider som något det inte ens är värt att bemöta.

Det är riktigt illa i vårt land nu.

 

För två år sedan skrev en vän till mig följande:

★ Sverige år 2014 är en kopia av 1930-talets Nazityskland. Sverigedemokraterna är Sveriges judar.

★ Nazityskland 1930-talet:
Hitler använde propaganda och massmedia för att svartmåla judarna och få dem att framstå som ondskan personifierade.

Sverige 2014:
Massmedia och andra moderna forum såsom internet, används flitigt för att sprida en nidbild av SD och dess väljare som rasister och som ondskan personifierade.

★ Nazityskland 1930-talet:
Som en konsekvens av propagandan mot judar så blev det en lynchstämning hos befolkningen. Judiska butiker förstördes, vandaliserades, judar misshandlades, kristallnatten har väl alla hört talas om? Allt medan det Tyska rättsväsendet stillatigande iakttog, på indirekt order av Hitler.

Sverige 2014:
SD representanter och dess väljare förföljs och kallas för ”fascister” i TV. Privata ägodelar såsom bilar och cyklar förstörs. Valstugor eldas upp, torgmöten störs, representanter mordhotas. Dock med den skillnaden att åklagarmyndigheten i viss mån beivrar de som stör torgmöten.

★ Nazityskland 1930-talet:
I skolan börjar man med ”raslära” och lär ut till skolelever att bland annat judar och svarta är en lägre stående ras och ska behandlas därefter.

Sverige 2014:
Lärare i den moderna svenska skolan upplyser elever om att SD är ondskan och man ska inte rösta på dem, helt emot de instruktioner som gäller för Skolväsendets agerande ibland annat politiska frågor.

★ Nazityskland 1930-talet:
Vita ariska tyskar slutar umgås med judar, dels på grund av propagandan, men även för att de är rädda för repressalier från tyska myndigheter.

Sverige 2014:
Människor ”unfriendar” SD:are på FB, man slutar umgås i verkliga livet. Folk är rädda för vad andra ska tycka.

★ Nazityskland 1930-tal:
Judar fick inte längre inneha offentliga positioner och tjänster, såsom lärare, banktjänstemän, kommunal tjänsteman, politiskt tillsatta positioner m.m.

Sverige 2014:
Man stänger dörrarna för SD, för att på så sätt inskränka Sverigedemokraternas demokratiska rättighet att delta i det parlamentariska arbetet.
Framröstade i demokratiskt hållna val i Sverige 2010 och 2014.

★ Nazityskland 1930-talet:
15 september 1935 antogs ”Nürnberglagarna” i Tyskland. Två lagar infördes som juridiskt och socialt skiljde judar från icke-judar i Tyskland.
Dessa lagar utökades med flera tillägg fram till mitten av 1943, där alla tillägg syftade till att inskränka judars rättigheter och möjligheter.

Sverige 2014:
I Sverige förs frågan fram om att, i lag, förbjuda ”rasistiska” partier. Detta på grund av Sverigedemokraternas framgångar i senaste riksdagsvalet.
Nu börjar socialister, demonpräster och överbetalda advokater kalla även moderater för ”brunråtto

Jag skrev en nyårskrönika 2014, ur den:

”Den sortens manövrerande som Stefan Löfven nu ägnar sig åt ägnade sig Hitler åt på 30-talet, likheterna är slående. Vi ser samma mönster i Löfvens agerande som i Hitlers”.

Alla ord om att vi inte ska låta det hända igen skramlar tomt mot marken. Det händer igen, och de verkliga bruna råttorna är än en gång de som vrålar högt om att tysta motståndarna, kanske till och med förbjuda deras existens.

De bruna råttorna har stigit fram i rampljuset. Historien kan upprepa sig om vi inte ser upp nu.

 

 

Annonser