Socialdemokraterna · Socialismen · Vänsterpartiet · Värdegrundsdiktatur

De röda hyllar de rödas diktator. 


En av vår tids stora förtryckare har gått ur tiden, den socialistiske diktatorn Fidel Castro är död.
Från den kanske sista och största socialiststaten i Europa, Sverige, kommer förmodligen lovorden över diktatorn inte vänta på sig.
Det är de röda som hyllar andra röda, utom den annalkande jultomten förstås.

Vänsterpartiets förre ledare Lars Ohly säger att han ser Castro som en ”stor inspirationskälla”.
Inte bara kommunisterna gillade Castro, de svenska socialisternas kompiskap med den kommunistiska diktator Castro är dokumenterad. I GP stod:
”Palme blev den första regeringschefen från västvärlden att göra statsbesök i Kuba. Trots kommunisternas förtryck av det kubanska folket tog han gladeligen Fidel Castro i hand”.
Det finns en skillnad mellan socialist Castro och socialist Hitler: Castro startade inte ett världskrig. Han mördade ”bara” sitt eget folk. 

Men det var nära att diktator Castro medverkade till ett tredje världskrig, ett kärnvapenkrig.
Castro slog ihop sina påsar med det kommunistiska  Sovjetunionen som fick bygga avfyringsramper för medeldistansrobotar på Kuba.
1962 upptäckte amerikanska spaningsplan det och en kärnvapenkris blev resultatet, världen har nog aldrig varit närmare ett kärnvapenkrig.

Det bekymrade inte socialdemokraterna, Palme for dit tillsammans med dåvarande partisekreterare Sten Andersson och den röde socialdemokraren Pierre Schori som kände Castro väl och fungerade som tolk. Ur artikeln:
”När den 78-årige Schori på lördagen kommenterade Castros död lät han fortfarande fylld av beundran : ”Fidel Castro var en latinamerikansk David i kamp mot världens mäktigaste militärmakt”.
Schori verkar ha glömt det mångåriga förtryck kommunismens ideologi och mäktiga militärmakt utsatt Kuba och forna Östeuropa för.

Förra året skickade statsminister Stefan Löfven röde Schori till Kuba för att söka stöd för Sveriges kandidatur till FN:s säkerhetsråd.
Löfven framstår allt mer som en politisk prostituerad som gör allt för sina maktbegär. 
Frågan är om Löfven ska skicka ett hemligt brev till Kuba nu. Ett brev betyder ju så mycket.

Stefan Löfven sägs vara en bra förhandlare från fackförbundet, men hur skicklig behöver en sådan vara? 
Om de inte får som de vill hotar de ju bara med strejk och elände.
Det är tur för världen att Löfven bara har morotskastarna i Mp som regeringspartners istället för kärnvapen till hands.

Annonser