Miljöpartiet · Okategoriserade · Socialdemokraterna · Socialismen

Regeringen kokar soppa på en spik, folket får stå för de övriga ingredienserna.

soppa-pa-en-spik
För ett år sedan reflekterade jag över året som gått, ett år med en ny statsminister som visat sig vara usel som landets yttersta ledare, ett år som regerats av ett islamistiskt parti och en politik som resulterat i att horder av unga män från en annan del av världen och med en annan värdegund än vår vandrar runt på våra gator.
 
Har det blivit bättre under år 2016?
 
Nästa år kan vi vända det sjunkande skeppet Sveriges kurs. Året efter kan vi i allmänna val avsätta den mest inkomptena regering Sverige någonsin haft.
 
Läs det jag skrev för ett år sedan och reflektera.
 
 
 
Årets näst sista dag gryr och alla som ser vad som skett under året gnyr,
vi har ett facit för vår nya regerings första år, med sådant facit i hand vill de flesta fälla en tår.
 
Vad har blivit bättre i vårt land? Folkets insikt att regeringen misslyckats grovt har ökat.
Vad är som vanligt? Regeringen pratar så mycket skit att man kunnat gödsla månen med det.
 
Vi kan snart skicka miljöpartister att odla knarksvamp och ekologiska morötter där.
 
 
 
Stefan Löfven är en av alla de som pratar mycket skit, i sitt jultal den 19 december sade han att fler människor än någonsin tidigare går till jobbet varje dag.
Det hoppas jag verkligen eftersom det har vällt in människor till Sverige under det gångna året, men eftersom vi inte ens har jobb ens åt allt fler som bott hela sitt liv i landet är något skevt i Löfvens prat.
 
Han verkar ha kopierat Erik Ullenhags gamla tjatiga one-liner “600.000 utrikesfödda går till jobbet varje vecka”. Den one-linern har med tiden blivit skrönan “600.000 invandrare går till jobbet varje dag och utan dem stannar Sverige, vi behöver fler händer i vården, inga bussar eller taxibilar skulle rulla utan invandrarna”.
 
Erik Ullenhags medvetna lögn har med tiden blivit en förljugen sanning som med förtjusning används av vänstern och de som verkar odla månsvamp.
 
 
 
Ordagrant citat av Ullenhag från den 15 september 2011 i SVT-programmet Debatt:
 
”Man ska alltid påminna om, speciellt när man såg programmet i går (han talar om Uppdrag granskning i SVT den 14 september), för då beskrevs det som i hög grad ett invandrarproblem; man ska påminna om att 600 000 utrikesfödda varje vecka går till jobbet”.
 
Till saken hör att i den statistik som SCB (Statistiska centralbyrån) för, räknas en person som EN TIMME/VECKA gör något på en arbetsplats vara i sysselsättning (jobb). Det kan vara t.ex. en oavlönad timme på farbror Alis kebaberia eller en timmes skattefinansierat sittande på ett arbetsmarknadsåtgärdskontor.
 
Det kan t.o.m vara som högavlönad improduktiv bostadsminister i Sveriges regering.
 
 
 
Undrar hur många av Löfvens “fler människor än någonsin tidigare går till jobbet varje dag” som:
 
★ går till ett jobb där deras tjänster är efterfrågade av kunderna (vi skattebetalare är kunder till den offentliga sektorn) och där
 
★ arbets- eller uppdragsgivaren (vi skattebetalare är uppdragsgivare till den offentliga sektorn) är villig att betala lön och sociala avgifter med sina egna pengar (det är våra pengar som avlönar alla som får betalt i den offentliga sektorn).
 
Vi ska ha klart för oss att då de som tror sig vara “staten” (regeringen och övriga stollar i riksdagen) skapar jobb, skapar “staten” inte alltid det som efterfrågas eller behövs, “staten” skapar något för att”staten” ska framstå som duglig.
 
Vem betalar för “statens” åtgärder? Du skattebetalare!
 
 
 
Svensk media borde använda sina resurser till att ta reda på fakta och utföra lite grävande journalistik för att avslöja maktens vita men allt solkigare lögner.
Eftersom media inte gör sitt jobb måste istället alla de som skriver i alternativ media tänka, ta reda på fakta, gräva fram sanningen och presentera den för folket. Det är därför makten och media avskyr (ibland t.o.m. hatar) oss alla som gör det media borde göra.
 
En som tänker, kollar fakta och gräver är Petterssons, som funderade runt Ullenhags skitprat:
 
“−Pettersson säger att av Sveriges befolkning är utrikes födda ungefär 14 % dvs. runt 1,4 miljoner. Ungefär hälften av dem kommer från de nordiska länderna, 250 000 från resten av Europa, barn adopterade från utanför Europa ytterligare 35 000. Kvinnor som flyttat till Sverige och gift sig här är ungefär 10 000.
Så när vi plockat bort alla arbetsamma finnar, norrmän, danskar, tyskar osv. hur många återstår då av de 600 000 som enligt integrationsministern går till jobbet varje dag”.
 
Stats- och kommunfinanserna är inte annorlunda mot en hushållsbudget: ju fler i hushållet desto högre kostnad, alltså måste fler dra i pengar. Skillnaden är att i regeringen finns fler nollor än i hushållsbudgeten.
 
 
 
Det finns all anledning att fundera på vad Löfven ljög om då han sade:
 
“Men på vår väg finns ljuspunkter. Vi ser hur flera kurvor nu vänder uppåt. Sverige klättrar, och har nu den fjärde högsta tillväxten i EU, kombinerat med den fjärde högsta investeringstakten”.
 
Vi bör fråga oss:
 
★ VILKA som investerar (sannolikt vi ofrivilliga skattebetalare).
 
★ VAD vi investerar i (sannolikt i den politisk förda oansvariga invandringen och dess effekter).
 
★ VILKEN tillväxt Löfven menar (sannolikt att våra skattepengar rullar ut till inhyrda kryssningsfartyg för migranter, Bert Karlsson och alla de som valt att flytta hit och leva på vår bekostnad).
 
Löfven utförde under sitt jultal en akt fullt i klass med Joe Labero, han trollade bort sina misslyckanden och lurade brallorna av svenska folket. Och en del av folket applåderade!
 
 
 
Några Löfven & Co. vill lura brallorna av är HH Ferries, rederiet tvingas hyra in väktare till en kostnad av 125.000:- varje dag för att utföra de id-kontroller som naturligtvis borde utföras av tull och polis.
 
★ Tull och polis har fått allt sämre resurser
 
★ eftersom det saknas pengar i vår offentliga skattkista
 
★ p.g.a. den stora skattefinansierade invandringen
 
★ som under Löfvens första regeringsår blev så stor och okontrollerad att
 
★ regeringen nu tvingats införa pass- och idkontroller vid våra gränser
 
★ vilka tull och polis skulle utföra
 
★ men inte har resurser att göra.
 
Löfvens kurvor pekar uppåt lika mycket som hans mungipor.
 
 
 
Eftersom våra pengar använts till att finansiera invandring istället för att upprätthålla bl.a. tullens och polisens kapacitet, verkar myndigheternas resurser bara räcka till för att stå vid Öresundsbron, ur artikeln:
 
“– Bilisterna som använder Öresundsbron blir först kontrollerade när de kommer till Sverige och det görs av svenska myndigheter, säger Henrik Rørbæk. Han säger att kontrollerna innebär en kostnad på cirka 100 000 danska kronor, närmare 125 000 svenska kronor, per dag, enligt danska TV2. Ett vaktbolag hyrs in för att utföra dem”.
 
Jojo, de rödgröna är verkligen ute och seglar men de är inte så bra på att bygga broar med danska företag. Inte på att regera heller.
 
 
 
En liten kul grej som visar politikernas fiffighet är att personer äldre än 84 år ska få gratis sjukvård i allt fler landsting, det var socialdemokraternas vallöfte i bl.a Stockholm.
 
 
Vi hinner alltså statistiskt sett dö innan vallöftet kan nyttjas. Joe Labero har inte en chans mot politiker, de kan trolla bort vad som helst. Och en del applåderar då de gör det.
 
 
 
Vår regering påminner om folksagan där det kokades soppa på en spik, sagan handlar om en luffare som ber en snål gumma att bjuda honom på soppa.
Luffaren har bara en gryta och en spik som han börjar koka soppa på, men får gumman att ge lite kryddor till soppan. Genom att sedan fråga efter fler och fler ingredienser lyckas han till slut koka en ätbar soppa på spiken, gumman är så imponerad att hon t.o.m. ger luffaren en slant för den goda spiksoppan.
 
Det svenska folket luras att lägga allt fler ingredienser i regeringens gryta, regeringen själv har bara lagt en gammal spik däri.
 
 
 
Vi kan var spiksäkra på en sak: den soppa regeringen kokar ihop åt oss innehåller mer lögner, salt och elände än jobb, trygghet och välfärd.
 
Men det grejar sig, det blir ju “allt fler som går till jobbet varje dag”. Kebab, någon?