Islam · Media · Samhällsfrågor · Värdegrundsdiktatur

Glad SVENSK nationaldag! Grilla fläskfilé och sjung högt på gator och torg!

Idag är det Sveriges nationaldag, en dag för att fira vår nation. 
För 73 år sedan, den 6 juni 1944, landsteg pojkar och unga män på  Frankrikes stränder i Normandie, de steg i land för att slåss eller dö för den demokrati och frihet vi vill ha.
Det är värt att tänka på denna dag då en annan ideologis anhängare bokstavligt talat kör över oss i Europa.

Vi körs inte bara bokstavligt talat över i Allahs namn, vi sprängs i bitar och skjuts ner på öppen gata i samma Allahs namn. 
Vi förtrycks genom att badhus segregeras i Allahs namn och skolbarn tvingas äta halal-hojtad mat.
En del i vårt avlånga land märker att ramadan orsakar störningar under nattetid, även detta i Allahs namn.

Förra året florerade en bild från ICA där ICA uppmärksammar islams sed ramadan men inte vår nationaldag.
Det är inte första gången ICA tar ställning på ett “politiskt korrekt” sätt, januari 2013 skrev Katarina Mazetti i ICA-kuriren om hur allt det vi svenskar anser vara en del av Sverige och vår samhällskultur inte alls är svenskt. Är tanten dum på riktigt?
När ICA släpper fram sådana som Mazetti verkar ICA vara förkortningen för Intelligensbefriades Centrala Akutvård.

I år har samma Intelligensbefriades Centrala Akutvård släppt stollarna loss igen, i den gamla nazistblaskan Aftonbladet har Lena Ag skrivit, ur artikeln:
”Nationaldagen riskerar att kidnappas av svenska nationalister. De säger sig försvara de ”svenska värderingarna” men utgår ifrån en rasistisk och populistisk nationalism”.
Är tanten dum på riktigt? Svenska nationalister är väl vi alla som gillar nationen Sverige och på det svenska sättet firar den?

Ag börjar artikeln med  ”Nationalisterna vill åt er frihet, kvinnor”.
Att kvinnor som är stolta över sin nation (och därmed är nationalister) vill åt andra kvinnor är ett konstigt resonemang.
Menar hon att burka- och hijabklädda nationalister från Somalia, Irak eller det nationslösa Palestina vill köra över svenska kvinnor och flickor?
Det verkar snarare som att män från andra nationer gärna gör det.

Mazetti och Ag har helt missat att den svenska fredliga jämställda (och för flickor trygga) samhällskulturen har funnits, vuxit och ändrats sedan den första dag folk i Sverige fanns i området. Vi har varit råbarkade vikingar, oförvägna upptäcktsresande, skickliga uppfinnare och välutbildade människor.
★  Ordet “kultur” kommer från latinets cultura som betyder“bearbetning” och “odling”.
★  Vår samhällskultur har bearbetats, odlats och vuxit fram under århundraden.
★  I vårt land har vi och våra förfäder frivilligt valt vad som ska tas utifrån, anammas och införlivas i vår föränderliga samhällskultur, ett exempel är julgranen, ett annat är luciafirandet i skolorna.

Vår samhällskultur har visat sig ha en bra grund, annars hade vi inte kunnat odla den välfärd, den jämställdhet, den kunskap och den humanismen vi haft. 
De samhällskulturer som baseras på önskan att härska och vars verktyg är hot, våld och propaganda inte bra samhällskulturer.
Samhällskulturer baserade på en våldsbejakande värdegrund (nazismen, kommunismen (V) eller islam) ska inte uppmuntras i vårt land.

 

För tre år sedan skrev jag en krönika om vår nationaldag, ibland är det bra att betrakta det som varit för att se det som sker nu och hur det kommer bli i en framtid om vi inte tar lärdom av historien, ur artikeln:
“Den 6 juni 1944 startade befrielsen av Europa genom att unga  män (de flesta av dem amerikaner som var långt hemifrån) spydde av  skräck, skadades och dog i vattenbrynet vid Normandies stränder. Hade de  inte satsat sina liv i kampen för demokratin hade vi kanske varit  Sovjetstatens slavar eller nazismens undersåtar nu”. 
Om vi inte tar oss i akt kan vi vara islams undersåtar snart, vi har redan börjat buga oss för islams seder och bruk.


För två år sedan skrev jag även:
“Förr hissade vi svenska flaggan på flaggstänger när det var svenska nationaldagen. Vi lät den vaja från flaggstänger, husknutar, husvagnar. Nu kallas vi rasister när vi gör det. Var gick det fel?”
Men nu verkar den svenska nationsstoltheten ha vaknat, svenska flaggor syns, nationaldagshälsningar flödar idag, folket är på väg att räta på ryggen.
Det är bara media, politker, Ag och vissa kändisar som inte gillar den svenska nationaldagen. De gillar inte det Sverige och den samhällskultur som givit dem deras jobb, uppdrag och pengar.

Det är Sveriges nationaldag den 6 juni. Låt oss fira den på svenskt vis som stolta, fria medborgare i landet Sverige!
Den 6 juni firar vi demokratin. Ha en riktigt trevlig nationaldag.
Vår nationalsång:

Annonser