politik · Samhällsfrågor · Socialdemokraterna

Löfvens virtuella värd verkar vackla.


Sverige 1979: Stig Bergling grips och döms till livstids fängelse för grovt spioneri. Han arbetade för kommunisterna i Sovjetunionen.
Sverige 2017: hemliga uppgifter har på order av politiker skickats till före detta Sovjetkontrollerade områden. Infrastrukturministerns statssekreterare får sparken. 
Stig Bergling hade skrattat så att Kumlabunkern spruckit. 

Informationen om affären har inte varit hemlig, 2015 skrev Computer Sweden om den, ur artikeln:
”Affären är värd nästan en miljard kronor och är en av de större outsourcingaffärer som gjorts på myndighetssidan. Daniel Karlsson ser affären som ett sätt att framtidssäkra Transportstyrelsen på it-sidan”.
Det var fan i mig billigare och säkrare med Stig Bergling. 

Nu har ”någon-annans-fel”-karusellen börjat snurra, infrastrukturminister Anna Johansson, har förklarat varför hon inte visste det hon borde vetat, ur artikeln:
–” Vi har dubbelkollat, och min dåvarande statssekreterare blev informerad vid åtminstone tre tillfällen: februari, mars och maj 2016. Den informationen nådde inte mig”
Statssekreteraren vet kanske inte hur internet och e-mail fungerar? Eller så är det infrastrukturministern som inte har koll på infrastrukturen. 

Den närmast ansvariga ministern fick informationen om skandalen i sin egen myndighet ett år efter försvarsministern och inrikesministern.
Hur gick tongångarna tro?
– ”Du Ygeman, ska vi berätta för Anna”? 


– ”Nejnej, vi talar bara om det för Steffe, skiter det sig kan vi alltid berätta för Anna sedan”. 


– ”Smart, Ygis, smart! Och då skyller vi på henne. Det var kul att jobba med Anna”.
De patriarkala strukturerna inom regeringen har kanske låg anmälningsbenägenhet?

Ledaren för världens första feministiska regering, statsminister Stefan Löfven, kommenterar sent omsider: ”Det är ett haveri”.
Haveri? Det brukar man säga då fartyget gått på grund och sjunkit. Löfven är en riktigt smart kille.

Medan Löfven och hans ministrar försökt komma på vilka de ska skylla skiten på, skedde det som sker allt oftare i Sverige 2017: fler våldtäkter i festivalfolkhav rapporteras.
Världens första feministregering har återigen visat att de inte tillhör Mensa, klubben för de smartare. 

Statsminister Löfven verkar leva vidare i sin virtuella (numera av IBM i Tjeckien kontrollerade) värld. 

Annonser

One thought on “Löfvens virtuella värd verkar vackla.

  1. Tack, texten tilltalar en svensk utfrusen och vilseledd medborgare utan någon som helst kontroll på vad som händer i regeringens kansli, förutom då via de uppgifter som ev förmedlas av media, vilka i sin tur skönmålar det mesta galna som sker i vårt land…..
    Blir intressant att följa och höra alla ursäkter och se all avgångsvederlag som kommer att utbetalas, för inte har någon gjort något fel och om de ändå skulle ha gjort något fel, hur skall de veta det?
    Och de är ju dessutom utan tjänstemannaansvar…….🤔

    Gilla

Kommentarer inaktiverade.