Islam · Miljöpartiet · politik · Samhällsfrågor · Socialdemokraterna · Socialismen · Värdegrundsdiktatur

Är det bombsäkert att demokratin kan stå emot den skjutglada ideologin?


Vi som minns minns Sven Melanders skämt ”Hon heter Berit, men vi kallar henne Beirut, för att hon är så jävla bombad” (bombad betyder dum, min anm.).


Nu är det kanske läge att kalla regeringens ledamöter för Beirut. 

Libanons huvudstad Beirut förstördes under ett inbördeskrig då islams anhängare försökte ta makten.


Likheterna med Syrien finns: islam, terror, mord och sönderbombade städer. 


Nu skakas mellanösterns nyaste muslimska nation, Iran, av demonstrationer mot den islamiska regimen.

Regimen svarar som alla diktatoriska regimer gör, ur artikeln:


”Nu varnar den iranska säkerhetstjänsten, revolutionsgardet, för att demonstranterna kommer att mötas av ”nationens järnnäve” om oroligheterna fortsätter.”


I sann förtryckaranda stängdes även internet ner i Irans huvudstad Teheran. Att tysta folket är diktaturers signum. 

I Sverige verkar vi vara på väg mot samma signum, svenska Facebook tystar oppositionen och en annan samhällskulturs ”järnnäve” har gjort sig påmind under året: en terroristattack i Stockholm, flera gruppvåldtäkter och attacker mot polismyndigheten.


Inför de senaste nyårsaftnarna har fyrverkeripjäser använts som vapen mot polis och civila, i år är det värre än någonsin, ur artikeln:


”De senaste dygnen har blåljuspersonal i bland annat Landskrona, Helsingborg och Kristianstad berättat om ungdomsgäng, som riktat fyrverkerier mot räddningstjänst och polis. Vissa gånger börjar det hela som ett falsklarm, för att lura räddningspersonalen till platsen”.


Det kallas bakhåll. Det är beräknat. 

Den dagen bakhållens fyrverkeripjäser är utbytta mot handgranater och automatvapen blir det som i Beirut, Syrien och forna Jugoslavien. De illegala vapnen verkar vara på väg till Sverige, nyligen beslagstogs en illegal vapenleverans. Ur artikeln:


”I början av december ska en danskregistrerad buss fullpackad med vapen ha åkt från Bosnien mot Stockholm. Ombord på bussen fanns bland annat 36 handgranater, tre automatvapen sju pistoler, hundratals patroner och dessutom ett pansarskott”. 


Vi kan anta att vapnen inte skulle använts för att skjuta in skottåret 2020. 

De sista timmarna av år 2017 återstår, liksom de sista resterna av svensk trygghet, ordning och välfärd om ingen ändring kommer till stånd nu. 


Om de rödgröna tillåter eländet de skapat fortsätta, kommer kanske nästa års nyårsafton vara som Beirut var under 80-talet: sönderskjutet av ”fredens religion”. 


Gott slut på 2017.