politik · Samhällsfrågor

När ska de invandrade kompetenskällorna berika vården?

Nu är det vinstvarning i välfärden!

Ur artikeln (1):

Personalbrist – då får patienterna göra jobbet själva”.

Det är ju som att betala rörmokaren för att dra rör, men vi måste själva göra jobbet. Det verkar rörigt, och det är bara rörmokaren som gör vinst.

Vi betalar skatt för att ha välfärd och vård, men ska vi betala och ändå göra jobbet själva innebär det att någon annan gör vinst.

Man kan undra om det är kommunist Jonas Sjöstedt och hans kamrater som gör det, för i välfärden vill han inte ha vinster.

En fördel med att patienter behandlar sig själva är att de inte skadar andra, men enligt texten är de potentiella sjukvårdare, ur artikeln:

Zackrisson menar att dessa personer eventuellt skulle kunna få jobb inom vården i framtiden. De här personerna som kan sin sjukdom är en fantastisk kompetenskälla”.

Fiffigt. Lyckas vi laga bilen själv kan vi alltså få jobb på bilverkstad. Vi är ju en fantastisk kompetenskälla.

Nysvenskarna från MENA kan få jobb på resebyråer, de bör ju kunna resor efter att ha rest 4.000 kilometer för att komma hit. De är en fantastisk kompetenskälla.

Ett litet bekymmer kan ju vara språket, men vi får inte vara petiga i detta humanismens tidevarv. Pekar vi på kartan, flaxar med armarna och höjer rösten förstår vi säkert varandra.

Om inte annat kan de skattebekostade invandrarna få jobb på bidragsutbetalande myndigheter, de torde ha en viss erfarenhet av sådant. Där är de fantastiska kompetenskällor.

Alla dessa händer som skulle berika vården verkar händelsevis inte berikat tillräckligt så nu får vi vårda oss själva.

Frågan är när den skattebekostade invandringen ger oss välfärdsvinsten, den som lever får se.

Men ska vi bli vår egen läkare är prognosen för ett tillräckligt långt liv kanske inte så gynnsam.

Bilden är ur Jeanders bildblogg.