Liberalerna · Media · Samhällsfrågor

Vem ska leverera afrikansk biff till Sverige om afrikanerna flyttar från afrika?

Den liberale debattören Fredrik Segerfeldt trampade inte i klaveret då han medverkade i en debatt om torkan och böndernas problem.

Han krossade en hel dragspelsfabrik.

Kanske är det värmen som får folk att kläcka ur sig dumheter i klass med en viss svensk statsminister, men Segerfeldt höjde debattemperaturen rejält då han sade att svenska bönder är onödiga! Ur artikeln:

–” Han menar att det inte skulle göra honom något ifall det inte fanns några svenska lantbrukare överhuvudtaget. Det finns massor av livsmedel som är importerade och att hålla marken öppen, det kan någon myndighet sköta”.

Vi kan ju låta Migrationsverkets kunder bygga kebabhak, minaretraketer och asylbungalows på marken. Frågan är vilka som ska betala.

Fredrik har en intressant twist i sitt tänkande, ur artikeln:

–” Det finns en otäck nationalistisk syn på det här med jordbruk. Jag köper aldrig svenskt kött bara för att jag retar mig på mig på det här med ”köp svenskt kött”. Han köper hellre afrikansk biff om han kan”.

Hm. Vilka ska producera Segerfeldts afrikanska biff om folket i afrika flyttar till Europa?

Enligt Fredrik Segerfeldt är det en löjlig nationalistisk tramsagenda att tycka att det egna landets kött är det bästa.

Kanske Segerfeldt jublade då SAAB lades ned och 3.700 arbetare blev arbetslösa, eller då Findus ärtproduktion i Bjuv lades ned och hundratals friställdes.

Kanske Fredrik tycker de ska flytta till afrika och producera biff? Annars kan de ju arbeta på Migrationsverket, där behövs mycket folk.

Segerfeldt tycker kanske att de är en nationalistisk tramsagenda att hålla sig med ett Migrationsverk i Sverige. Snart invigs Migrationsverkets nya stora kontor i Sundbyberg.

Det kontoret skulle kanske byggts någonstans i Afrika istället?

Där kunde personalmatsalen serverat ”Fredriks afrikanska biff” som dagens rätt.

När en del tänker blir det lite fel, men vi kan skylla på den svenska värmen.

Fast det är väl bara en nationalistisk tramsagenda att kalla den svenska värmen för svensk, den är kanske enligt Segerfeldt afrikansk?

För Segerfeldt spelar vi idag Totos låt ”Africa”.

Annonser