Samhällsfrågor

Man smäller av då man läser om polisens krafttag mot busarna.

Nu har Sveriges före detta våldsmonopol (polisen) tagit krafttag mot Sveriges nya våldsmonopol (invandrade män med bomber och granater).

I Malmö höll polisen kafferep med våldsmonopolisterna.

Av de tvåhundra gangsters som Malmöpolisen ser som nyckelpersoner, bjöds tio in för samtal, nio kom.

Sju av de nio sade sig vilja fortsätta samtalen, frivårdens Mona Frank säger, ur artikeln:

Killarna som var kallade är också trötta på våldet, det finns en utbrändhet bland klienterna. De vill också att det ska upphöra. De är trötta på att titta över axeln, men det är kanske så att de första inte vågar ta steget”.

Vi som läser om skottlossningar och sprängdåd nära oss är också trötta på våldet, vi vill inte titta över axeln då vi vågar ta första steget ut i staden.

Malmös polismästare säger att de personer som kom är skickade att berätta för andra vad det här är för någonting. Han har nog mer rätt än vad han vet, den kinesiska generalen Sun Zi sade:

Om du känner din fiende och känner dig själv, behöver du inte frukta resultatet av hundra slag. Om du känner dig själv men inte fienden, för varje vunnen seger kommer du också att lida en förlust. Om du känner varken fienden eller dig själv, besegras du i varje slag”.

I Sverige kallar polisen in sina motståndare för att informera motståndarna vad polisen tänker göra.

Ytterligare en kraftfull åtgärd för att minska våldsmonopolets våldsmonopol är sprängämnesamnestin, ur artikeln:

Flera gånger tidigare har Sverige haft amnesti för vapen. Nu gäller den för första gången för explosiva varor, som handgranater, sprängämnen eller pyrotekniska artiklar”.

Hur tänkte de? Vapenamnestin har inte hjälpt (det skjuts ju som aldrig förr) nu vidtar polisen samma åtgärd mot handgranater och dynamit.

Sprängämnesamnestin omfattar pyrotekniska artiklar, sådant vi förr under ordnade former smällt av varje nyårsafton. Kommer vi slippa ofoget med smällare nu?

☆ Numera används fyrverkerier och smällare som vapen mot poliser och räddningstjänst.

☆ I ett fall hamnade en smällare i en barnvagn.

☆ I delar av Malmö såg det ut som om kriget brutit ut.

Det är dags för Dan Eliasson att relansera sina armband, för Malmö stad att bygga fler fritidsgårdar och för dialogpoliserna att ladda upp med kanelbullar.

Nu jädrans tar vi krafttag mot buset!