Centerpartiet · Liberalerna · Miljöpartiet · Moderaterna · politik · Samhällsfrågor · Socialdemokraterna · Socialismen · Sverigedemokraterna · Värdegrundsdiktatur

Folket i Sverige har levt i limbo i åtta år, nu ska riksdagen leka limbo.

Nu börjar det hända grejor i riksdagshuset, på onsdag ska riksdagen leka statsministeromröstning.

Det som är lite lattjo är att få partiledare egentligen vill ha de politiskt eller nationellt korrekta alternativ som bjuds. De vill bara ha sig själva.

Moderaternas Kristersson är först ut i politikens lek ”Hela havet stormar”, men redan innan musiken tystnar och de feta rövarna ska finna en sits att placeras på har alliansen spruckit: liberalerna vill inte regera med sina allierade i alliansen.

Det påminner lite om Molotov-Ribbentrop-pakten under andra världskriget: först var socialisterna Stalin och Hitler överens, sedan var de inte det.

Därmed inte sagt att vare sig Björkis eller Kristersson är motsvarigheter till Hitler och Stalin, i det fallet ligger Stefan Löfven betydligt närmare.

Vad Annie Lööf är motsvarighet till är en annan fråga, men Cruella de Vil ligger nära till hands.

I filmen Pongo och de 101 dalmatinerna är Cruella de Vil skurken som vill kidnappa dalmatiner-valpar för att kunna klä sig i deras vackra pälsar.

Annie Lööf verkar vilja kidnappa makten för att klä sig i kejsarens nya kläder.

Ulf Kristersson (som vill bli statsminister) är inte riktigt klok, han är beredd att fortsätta tokregera över ett land som politiska idioter förstört helt under bara fyra år.

Innan de politiska idioterna kvaddade Sverige förstörde några andra stollar (Fredrik Reinfeldt, Erik Ullenhag och miljöpartiet) förutsättningarna för en välfungerande nation.

Kristersson begriper inte att han måste göra tvärtemot vad stollar och politiska idioter gjort om han ska regera. Hans enda chans är att regera med förnuftet, alltså SD.

På onsdag startar limbo i riksdagen.

Limbo är en lek som går ut på att man bakåtböjd, till musik, viker sig under en ribba utan att röra marken med någon annan kroppsdel än fötterna.

Ribban sänks efter hand, den som lyckas ta sig under ribban utan att riva den eller ta stöd mot marken vinner.

Limbo är inte bara en lekfull dans, det är också (enligt äldre katolsk teologi) ett tillstånd mellan himmel och helvete.

På onsdag är Ulf Kristersson först ut i dansen limbo. Folket i Sverige har levt i limbo i åtta år.

Med fel statsminister lär vi få mer helvete än himmel.

Annonser