Centerpartiet · Moderaterna · politik · Samhällsfrågor · Socialdemokraterna

Sjuklöverns arbete påminner om skendräktighet: kroppen beter sig fysiskt som under en graviditet, men det kommer ingenting.

Förr, på den gamla goda tiden, slog nyheter ibland ner som en bomb.

Numera handlar nyheterna om briserande bomber i mångkulturella osvenska områden i Sverige.

Senast det begav sig (om det inte hunnit smälla igen någonstans, vilket inte är osannolikt i den humanitära stormakten) var i Rosengård, Malmö.

Om trenden med briserande bomber, skottlossande skjutgalningar, rånande rövare och vilda våldtäktsmän fortsätter är det osvenska snart svenskt.

Det blir precis som det osvenska ramadan påstås vara: en svensk tradition.

En annan nyhetsbomb är att riksdagen röstat mot att vuxna män gifter sig med flickebarn.

På något vis kan det upplevas som att en ny svensk tradition därmed inte kommer bli en ny svensk tradition, en sak som Fi twittrade glatt om.

Fi är glada eftersom de ”kämpat mot barnäktenskap”. Fi har en representant i EU-parlamentet, hon heter Soraya Post och gifte bort sin 16-åriga dotter.

Kulturkrocken kom som ett brev med Post. Fi fan för Fi.

En stilla undran: varför gav en svensk myndighet ut en broshyr (”Information till dig som är gift med ett barn”)när äktenskap med barn är förbjudet enligt svensk lag?

En annan undran: var det tänkt att broschyren skulle distribueras med Post?

En tredje undran: när ska stollerierna i Sveriges riksdag upphöra?

Idag, torsdag, ska Annie Lööf lämna beskedet till talman Norlén att inte heller hon lyckats pressa ner den kantiga kuben i det runda hålet.

Talman Norlén kommer kanske ge Lööf en vecka till för att åstadkomma något som vare sig Kristersson eller Löfven lyckades med.

Det är inte bara gapet mellan makten och folket som ökar, gapet mellan de politiska partierna är snart lika stort som partiledarnas gap.

Med tanke på resultatet (kaos) av de senaste två regeringarnas mandatperioder (alliansen och de rödgröna) vore det kanske bra att testa något annat: en regering med sunt förnuft och ryggrad.

Sjuklöverns arbete påminner om skendräktighet: kroppen beter sig fysiskt som under en graviditet, men det kommer ingenting.

Annonser

En reaktion till “Sjuklöverns arbete påminner om skendräktighet: kroppen beter sig fysiskt som under en graviditet, men det kommer ingenting.

Kommentarsfältet är stängt.