Centerpartiet · EU · Islam · politik · Samhällsfrågor · Värdegrundsdiktatur

När får centerpartiet en värdegrundssnyting?

Vad är likheten mellan ett kinderegg och att rösta på centerpartiet?

Man vet inte vad man får.

Nu har centerpartiet en ny mysig överraskning åt svenska folket: de tänker skicka ytterligare en stolle till EU-parlamentet.

Förra gången det begav sig var då Frederick Federley skickades ut ur svensk politik efter att ha totat ihop centerpartiets islamvänliga principprogram.

I programmet föreslogs fri invandring, slopad skolplikt ändrad arvsrätt (kan det vara sharia som var modellen?) och att månggifte skulle tillåtas.

Annie Lööf var tvungen att avbryta sin semester i Thailand och resa hem för att avvärja krisen som idéprogrammet orsakade.

Hon klarade sig kvar som partiledare genom att ta bort stollerierna, och Frederick Federley fick en fet inkomst som centerns EU-parlamentariker.

Nu är det centerns Abir Al-Sahlani som kan vara på väg att följa i Federleys fotspår.

Man kan undra om centerpartiet använder EU-parlamentet som politisk avskrädesplats.

Abir Al-Sahlani blev riksbekant då hon skickade centerpartiets biståndspengar till sin pappa i det muslimska Irak, pengar som användes i politiska syften.

Däremot blev Abir Al-Sahlani inte uppmärksammad då hon som centerpartiets talesperson i integrationsfrågor motsatte sig en hårdare lagstiftning mot att elever bär burka i skolan.

Det finns skäl att fundera på vilken värdegrund Abir Al-Sahlani står på.

Centerpartiet har inte nolltolerans mot en diktatorisk värdegrund, historien med centerpartisten som dömde enligt sharia är bevis nog.

Nu är Abir Al-Sahlani (som skickade biståndspengar till ett politiskt parti i diktaturen Irak) en av centerpartiets toppkandidater inför det kommande EU-valet!

Ironiskt nog har centern utlyst EU-valet till ett ”värderingsval” och för fram kandidater vars värdegrund bör ifrågasättas.

Fredrick Federley säger att, ur artikeln:

Det finns rätt mörka krafter över hela unionen som vill ställa land mot land, religiös grupp mot religiös grupp”.

Federley har rätt, men de mörka krafterna är snarare invandrade eller fostrade i centerpartiets anda än uppkomna ur den svenska demokratiska myllan.

Fortsätter centerpartiet på sin inslagna väg kommer de sannolikt få en värdegrundssnyting om några år, antingen av folket i Sverige eller av folket med den invalsande värdegrunden.

Det är ingen högoddsare att gissa på centerpartiets tämligen nära förestående kollaps.