Centerpartiet · Liberalerna · politik · Samhällsfrågor · Socialdemokraterna · Socialismen · Värdegrundsdiktatur

Årets julfilm: ”Lööf firar stödjulen (som man bäddar får man ligga)”.

Svensk politik är som en gammal pilsnerfilm regisserad av Bergman: dyster men med humoristiska inslag.

Vi som minns minns alliansens svek mot sina väljare december 2014, då de kom överens med de rödgröna om DÖ (decemberöverenskommelsen).

Nu är vi där igen: strax innan december 2018 annonseras den pimpade uppföljaren DÖ 2: ”Lööf firar stödjulen”.

DÖ var resultatet efter regeringskrisen 2014 då den rödgröna regeringen trodde alla skulle dansa efter deras pipa trots att de inte hade majoritet i riksdagen.

Sedan spelade Löfven spelet så att ingen förstod vad som skulle hända innan det som hände hade hänt.

Inte ens då det som hände hade hänt begrep alliansens stollar att de stod bredbent med brallorna nere och någon annans politik uppkörd där solen inte lyser.

Nu är det samma visa igen men värre:

☆ Löfven har under en mandatperiod visat att han ÄR regeringskrisen.

☆ Han har inte riksdagsmajoritet tillsammans med sina kommunistkamrater och de gröna stollarna.

☆ Då ser han till att hålla sig i skuggorna och låter alliansen krossa sig själv.

☆ Nu börjar delar av alliansen (Lööf och Björklund) dra ner brallorna igen, men den här gången kräver de en motprestation: Löfven ska föra deras politik.

När vaselinJanne och hans vän högerdojan Lööf försöker vara smarta ser vinnaren ut att bli Löfven. Förlorarna är än en gång folket i Sverige.

Man kan förledas tro att Löfven lever i en drömvärld (vilket socialister verkar göra), men troligtvis är han slug som en gammal bakgårdskatt.

Stefan Löfvens framgångsrika krumbukter påminner en del om en annan ökänd socialists manövrer under trettiotalet, i en krönika beskrev jag likheterna mellan Hitlers och Löfvens väg till mer makt.

Nu kräver Lööf och Björklund (borgarbrackorna) att Löfven (socialiststolle) ska föra deras sakpolitik för att släppa till i frågan om regeringsbildningen.

Sanningen är att sakpolitiken är död i Sverige, nu är det värdegrundspolitik som förs, en värdegrund som innebär att så länge det som sker är politiskt korrekt är det rätt fast det är fel.

Så var det i Stalins Sovjetunionen och Hitlers Tyskland, så är det i Iran och Saudiarabien.

Det tragiska är att medan politikerna talar om vem som ska ligga med vem för att få som de vill brinner bilar, flickor gruppvåldtas, poliser går på knäna och sjukvården kollapsar.

Som man bäddar får man ligga.

Bilden är ur Jeanders bildblogg.

Annonser