Islam · Samhällsfrågor

Det blir spännande att se ”Vulgus pruttus” & Co. framföra nyårsspelet om islams profet Muhammeds hittepågrej.

Året avslutas med (sedvanligt våldsamma) möten med islam.

I Marocko skars unga skandinaviska kvinnors huvuden av av islams anhängare, i Afghanistan sprängdes människor i bitar under julaftonen.

I länder där islam ännu inte vuxit till att vara norm är det lugnare, i Sverige har vi istället andra stollar att tampas mot.

Det var sannolikt hundratusentals tittare som satte glöggen i vrångstrupen då Henrik ”Vulgus pruttus” Schyffert visade sig vara en av de medverkande under
Bingolottos uppesittarkväll.

Bingolottos producent satte stollen Schyffert med kollega Per Andersson på en uppgift som de förvandlade till katastrof.

Andersson är skojig men toppad som miljöpartiets Ferm under hennes storhetstid, och Schyffert är grov i munnen som en packad socialdemokrat.

Resultatet blev att den mysiga uppesittarkvällen inte blev så mysig, kritiken lät inte vänta på sig.

Ett i mina ögon segt program med artister jag antingen aldrig hört talas om eller bara känner till namnet (genom pappa Weise och mamma Linder) ballade ur totalt då stollegänget skulle spela upp ett julspel.

De lyckades tota ihop något som verkade skrivet av avgångsklassen i en grundskola. Det framfördes på samma sätt.

Det var ”Vulgus pruttus” Schyffert som ansvarade för debaclet.

Nu skyller de olika parterna debaclet på varandra:

☆ I direktsändning sade ”Vulgus pruttus” Schyffert att manuset han fick var tomt.

☆ Per Andersson säger: ”Vi fick ju manuset i reklampausen av TV4”.

☆ Exekutiva producenten Gustav Carlsson säger: ”Det var ju våra gäster som fick fria händer att göra ett humoristiskt inslag. Det är inget som jag går in och petar i”.

Någon ljuger alltså, de är som partiledarna i sjuklövern. Skillnaden är att partiledarna inte får tummen ur röven, ”Vulgus pruttus” har däremot fastnat med den där.

Det ska bli spännande att se ”Vulgus pruttus” & Co. framföra nyårsspelet om islams profet Muhammeds hittepågrej Allah.

Det blir lite pedofilvarning, eventuell censur för våldsamma inslag och påse över huvudet på den som vågar spela Muhammed.

Bilden är ur Lindströms bildarkiv.

Annonser