Konspirationsteoretiker · Miljöpartiet · politik · Samhällsfrågor · Socialismen

Är konspirationsteorier symptom på en skada eller annat?

Man kan undra hur de kvinnor som vill ha hit en kvinnoförtryckande ideologi är funtade.

MEN: det finns de som till och med är knasigare än miljöstollar och socialister (som vill ha hit en kvinnoförtryckande ideologi).

Det finns de som tror att jorden är platt. Med tanke på hur faktaresistenta de rödgröna är ligger det nära till hands att anta ett samband mellan:

☆ rödgrön,

☆ klimatalarmist

☆ och konspirationsteoretiker.

De ser bara det de vill se, och när det de vägrat se blir verklighet tror de ändå inte på det de ser.

Gemensamt för dem är att de okritiskt bara tror på det de tror på och gärna (elakt) dumförklarar de normalbegåvade som med fakta visar att de har fel, ur artikeln:

Gemensamt för alla som tror på flat earth-konspirationen är att de vägrar acceptera bevis som de inte själva kan se och förstå”.

Att se den runda planeten på en film som tagits från en rymdstation är inget bevis för en konspirationsteoretiker, de bortförklarar istället bevisen med att vi inte kan åka ut i rymden och att filmen är en bluff.

Konspirationsteoretiker tror att mycket är bluff, till exempel:

☆ Månlandningen (den är bara en filmbluff enligt dem).

☆ Islams terrorattack mot Twin Towers 11 september 2001 då två stora flygplan flög in i byggnaderna. De fångades på film, men enligt konspirationsteoretikerna var det USA och Israel som sprängde husen.

☆ Regnbågen (är den också en filmbluff tro?).

Allt är falskt och fabricerat enligt konspirationsteoretikerna, som tror att en liten förmögen elit styr världen och ljuger om allt.

En del konspirationsteoretiker envisas med att USA, Israel, George Soros och ”Bilderberggruppen” är de som styr världen.

Att be en konspirationsteoretiker logiskt förklara:

☆ hur det som inte finns finns,

☆ hur det som finns inte finns eller

☆ det som hänt inte hänt tär på tålamodet.

Det tar tid att sålla bland allt som en konspirationsteoretiker kastar fram.

När konspirationsteoretiker lättfattligt och logiskt ska förklara varför de har rätt slänger de fram mängder med länkar som går till Youtubeklipp eller hemsidor:

☆ där andra konspirationsteoretiker (ofta på andra språk)

☆ lååångrandigt för ett resonemang där de friskt blandar en del fakta med sina teorier.

Det kan ta dagar att gå igenom allt dravel de kastar fram. Konspirationsteoretiker verkar ha för mycket tid och för lite logiskt tänkande.

Konsprationsteoretikerna ser samband där samband inte finns, de hittar på sambanden själva.

När de inte lyckas övertyga oss kommer deras ultimata och slutgiltiga argument fram: googla själv.

Sambandet torde vara solklart: de som inte tror på det som är, är de som inte kan visa på att det som är inte är.

Annonser

4 reaktioner till “Är konspirationsteorier symptom på en skada eller annat?

 1. Hej Micke, du har väldigt grunda kunskaper ser jag. Därför blir din analys bristfällig.

  Det du ska göra är att fundera över skillnaden mellan faktabaserad kritik mot händelser som 9/11 och JFK och icke faktabaserade teorier óch antaganden.

  Det du antagligen inte vet är att åklagarämbetet på Södra Manhattan nu tillsätter en Grand Jury som ska granska alla de bevis som FBI aldrig tog fram. bevisen är sammanställda av en sammanslutning av ingenjörer, jurister m.m. som jobbat med dessa frågor i tretton år.

  Gilla

   1. Du får väl döma själv när åklagarämbetet tillsatt en Grand Jury. Det är inte precis en liten sak.
    Sammanslutningen består av 3000 arkitekter, ingenjörer, vetenskapsmän inom kemi och fysik, advokater, professorer, piloter, brandmän, poliser etc. Kalla dem gärna konspirationsteoretiker om du vill; men de gör precis det jobb som polisen och medierna aldrig gjorde.

    Som du vet är 9/11 av den kalibern att den förhindrats att diskuteras offentligt av Mockingbird medierna. Inte en enda vetenskaplig artikel har berört det faktum att skyskrapor föll ihop i fritt fall efter att ha träffats av plan. Enligt normala fysikaliska regler borde i stället fallet ha avstannat halvvägs. Det till hör sådant som den där sammanslutningen har studerat och diskuterat och bidrar till att denna Grand Jury ska titta på ärendet.

    Micke, du resonerar utifrån vad du hört från DN, SvT och CNN. Som du vet åker de nu på däng för att ha haft fel om Donald Trump, som de gjort allt för att få bort sedan han blev vald. De kanske hade fel förra gången också?

    Gilla

Kommentarsfältet är stängt.