Islam · politik · Ramadan · Samhällsfrågor · Värdegrundsdiktatur

Imorgon avslutas ramadan men kvar finns det lättkränkta islam.

Imorgon är det slut på det månadslånga lidandet för islams anhängare.

Imorgon avslutas ramadan.

Islams ”rättrogna” följare skall en månad per år missköta sig på grund av att koranens ord påståtts ha kommit till en egenutropad analfabetprofet.

Under den månaden får islams anhängare inte äta eller ens dricka vatten under dagtid.

Hur lyckat är det att inte äta eller dricka under de vakna dygnstimmarna? Hur farligt är det under varma sommardagar?

För tre år sedan ställde jag frågan till ett antal fackförbund hur de avsåg att agera på arbetsplatser där effekterna av ramadan kan medföra risk för personskador.

Från vårdförbundet kom rappakalja till svar, ur texten:

Samtidigt har vi religionsfrihet i landet och rätten att tillämpa sin tro på det sätt som den säger. Det är också en mänsklig rättighet”.

Vårdförbundet menar alltså att det är en mänsklig rättighet att i en guds namn utsätta andra för fara!

På en del skolor är de smartare än en femteklassare, där uppmanar de elever att inte missköta kosthållningen under ramadan.

Förra året uppmanade en skola i Eskilstuna eleverna att vara förnuftiga vilket drog igång imamen i Eskilstunas stora moské, ur artikeln:

Det är ju absolut ingen ond avsikt från deras sida, utan det visar ju bara en brist på förståelse av den lite mer globalt utsträckta verkligheten. Man har en helt och hållet svensk syn på hur saker och ting ska vara, säger Abd al Haqq Kielan”.

I klartext: islam (”den lite mer globalt utsträckta verkligheten”) står i motsatsförhållande mot den svenska vetenskapligt belagda synen på hur kroppen fungerar.

Islams anhängare framstår som extremt lättretade, en del av dem hotar (till och med mördar) de som avbildar islams profet eller skojar om islams ramadan.

Imorgon avslutas ramadan men det lättkränkta islam finns kvar.