Islam · Miljöpartiet · politik · Samhällsfrågor · Socialdemokraterna · Socialismen · Vänsterpartiet · Värdegrundsdiktatur

Vi är som krisens Grekland men mer ”mångkulturella”. Walla

Kommer ni ihåg att finansminister Magdalena ”tomt i ladorna” Andersson sade att Sveriges ekonomi går lika bra som en nyproducerad Tesla?

Igår skrev Dagens Industri att nu är kronan i botten och officiellt en skvalpvaluta.

Magdalenas Tesla har elbrist och Sverige har fått skvalpsjukan.

Riksrevisionen med flera varnade för stora framtida försämringar och allvarliga problem i det svenska samhället, ur artikeln:

Myndigheten varnade för väsentligt sämre välfärd och allvarliga problem med asylmottagningen, integrationen, det säkerhetspolitiska läget, ökade sjukskrivningar, fallande pensioner och sämre bostadssituation”.

Några år senare är inte frågan OM Sveriges välfärd kommer krascha, inte ens NÄR, den har redan gjort det. Frågan är varför det förnekas av de faktaresistenta godhetsknarkarna.

Vi som minns minns Greklands finansiella kollaps år 2009.

Resan mot den grekiska kollapsen startade redan under 70-talet med politiker som likt Sveriges valfläskade rejält genom att bland annat lova fler statliga anställningar.

Den offentliga sektorn blev för stor, producerade för lite och kostade mer än vad grekerna betalade i skatt.

En annan orsak till Greklands kris var den svarta marknaden, en marknad med människor som kräver:

☆ samma sjuk- och åldringsvård,

☆ samma ekonomiska skyddsnät och

☆ samma ”rättigheter” som skattebetalare får, men de betalar inte för det.

Så ser Sverige ut numera.

Nu växer den svarta marknaden i Sverige, redan 2017 uppmärksammades problemet med illegala trafikskolor, ur artikeln:

Eva Grandestedt, kammaråklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Örebro, menar att efterfrågan på svartåkarnas tjänster ökat i takt med invandringen på senare år. Det har ett samband med att vi tagit emot en stor mängd nya människor i det här landet, då kan de här aktörerna erbjuda undervisning och övningskörning på hemlandsspråket”.

SFI, heja, heja heja……

Illegala körskolor är ett av de växande samhällsproblemen.

Hur bra det kommer gå för Sverige med den fortsatt stora skattefinansierade invandringen och den växande svarta marknaden återstår att se, men en gissning är att vi är det nya Grekland.

Vi är bara mer ”mångkulturella”, har en kraftig språkförbistring (walla) och övningskörning på IS för att klara halalkan.

Bilden är ur Jeanders bildblogg.