Islam · Liberalerna · politik · Samhällsfrågor · Värdegrundsdiktatur

Det är ljusår mellan verkligheten och politiker.

Skillnaden mellan vår verklighet och politikers åtgärder för att hantera den verkligheten, är som distansen mellan vår planet och nästa galax:

Det är ljusår mellan dem.

Det här är verkligheten i det alltmer islamiserade och brottstyngda Sverige: polisen uppmanar alla att hålla ögonen öppna för bomber.

De som borde öppna ögonen är politikerna, men de märker väl inte ens om bomben briserar rakt under röven på dem.

Röven är för övrigt många politikers främsta bakersta kroppsdel, så mycket skit som det kommer ur en del politiker kan man tro de består mest av röv.

Liberalen Jan Jönsson tror att lösningen på det han och hans vänner ställt till med är att utmana de manliga könsrollerna.

Ska han klä sig i rosa ballerinakjol och knata runt i Rinkeby med prideflagga?

Eller ställa ut konstig konst med ketchupskrev utanför korvkiosken i Sölvesborg?

Jan Jönssons lösning på ett samhällskulturellt problem är att tidigt:

☆ diskutera könsnormer,

☆ hur man får vara som pojke och

☆ impulskontroll.

Hur dags ”tidigt” är när det redan är för sent kan man undra.

Jan Jönsson har identifierat ett problem, ur artikeln:

Det vi kan se inom våldsamma grupperingar är att man hela tiden triggar igång varandra med tankar som att man aldrig ska backa och att man ska vara en riktigt man”.

Jan Jönsson tror att det går att jobba med könsrollsfrågor och uppnå väldigt positiva effekter. Jönsson kommer bli ruggigt förvånad om han åker till Rosengård och jobbar med en annan samhällskulturs pojkar.

I boken ”Helig Vrede: Bland kriminella muslimer” skriver den danske psykologen Nicolai Sennels att skrik, gap och våld är en del av kommunikationsformerna i den samhällskultur som dessvärre växer i Sverige.

Att diskutera de manliga könsnormerna i den samhällskulturen görs sannolikt bäst i grupp: femton stycken Jan Jönsson och en huligan.

Jönssons projekt kommer ta tid mätt i ljusår.