Okategoriserade

Välfärdssystemen har flyttat in i riksdagshuset, folket är utan välfärd.

välfärd
Det finns en del som tror att om de stannar kvar på jobbet ett par timmar, dricker kaffe, sladdrar lite med en kollega och ägnar fem minuter åt att rodda lite i pärmhyllorna har de jobbat över.
 
Det finns en del som tror att de har arbetat om de går till jobbet och vistas där den tid de ska oavsett vad de sedan gör på jobbet. På Aftonbladet verkar de ha den värdegrunden: närvaro är lika med arbete och resultat.
 
Det är tur de inte spelar fotboll i landslaget, det hade inte blivit många mål gjorda, inte ens på övertid.
 
 
 
Aftonbladets Anders Lindberg är en av dem som snarare gör självmål, senaste exemplet är då Expressen (äntligen) började granska maktens hejdukar och en av Sveriges mest skandalösa primadonnor (Mona Sahlin).
 
Svenska folket kan inte ha missat att det ligger fler än en hund begraven i den skandalen, skandalen är så stor och uppenbar att det inte ens pudlas den här gången. Förmodligen springer en hel skandalkennel fortfarande lös. Då valde Aftonbladet att skriva om (håll i er nu): Jimmie Åkessons sambos mamma!
 
Aftonbladet är inte precis medias spårhundar, deras näsa för vad som ligger i tiden att skriva om och vad de ska rapportera om är lika utvecklad som hos en vrålförkyld kamel från Dubai.
 
 
 
Vi har ett system gällande riksdagsledamöter och den politiska ordningen, inom politiken kan inte politiker avskedas trots usla prestationer. Det är fömodligen därför vi har så många inkompetenta politiker i Sverige.
 
Anders Lindberg hittade en intressant vinkel på det hela, han skrev att SD:s partikultur skapar parasiter.
 
Det är det politiska systemet som skapar parasiter, men det verkar den politiske journalisten Lindberg inte veta.
 
 
Istället tar Lindberg till sitt vanliga trick, han drar in SD i det som hans eget parti medverkat till att ha skapat. I artikeln ser man metoden tydligt:
 
★ Jimmie Åkessons sambos mamma kallas för Åkessons svärmor.
 
★ Hon har en riksdagsplats sedan sin tid som ledamot för SD.
 
★ Sedan hon lämnat SD har hon på grund av de politiska systemet kvar sin plats i riksdagen, men har inte varit där. Därför är hon en parasit enligt Lindbergs definition.
 
Att få ihop det till att SD:s partikultur skapar parasiter är en gåva i klass med snorfulla gäster på krogen som nekas servering: det skarvas, vinklas och ljugs för att få en öl till.
 
 
 
Naturligtvis är det fel att ett system kan utnyttjas av de som Lindberg kallar parasiter, men det enda parti som velat ändra på det felaktiga systemet är SD. 2011 motionerade SD om att ändra lagen så att partierna skulle kunna sparka ledamöter som missköter sig och arbetsvägrar. Socialdemokraterna röstade emot.
 
Lindberg, som är socialdemokrat, verkar kasta sten i glashus. Extra mycket sten blir det då vi vet att Lindbergs fru, Åsa Westlund, är socialdemokratisk politiker. När hon var högavlönad Europaparlamentariker mellan 2004-2014 hade hon hela 85-procentig frånvaro i i miljöutskottet.
 
Lindberg är enligt sin egen definition gift med en parasit. Om Lindbergs fru betalar räkningarna hemma är Lindberg en parasit som lever på en parasit.
 
 
Undrar om Lindberg definierar de som är på plats men som inte gör något som “inteparasiter”.
 
Just nu har vi Åsa Romson, Stefan Löfven, Gustav Fridolin m.fl. som trots att de utan att ge oss något tillbaka tar våra skattepengar och skor sig själva.
 
Det vore förmodligen bra om en del av de mycket högavlönade riksdagsledamöterna som envisas med att vistas i riksdagshuset gjorde som Åkessons sambos mamma och gick hem resten av mandatperioden.
 
Ännu värre är att de FORTSÄTTER få hutlöst betalt sedan de SLUTAT vara i riksdagshuset!
 
 
 
En del av de parasiterande riksdagsledamöterna kan söka jobb på Aftonbladet, de ska anställa en redaktionssekreterare. Ur annonsen:
 
★ De som söker ska ha stor talang för att skriva och mycket goda kunskaper om politik (hittepå á la Sahlin och floskler är alltså ett plus, de rödgröna ligger bra till).
 
★ Erfarenhet av journalistiskt arbete på redaktion är ett måste (googla efter allt som har med SD att göra),
 
★ liksom kunskap om sociala medier (hur man twittrar) och nya idéer om hur framtidens opinionsjournalistik borde se ut (ensidig och ännu grövre retorik så att sanningen inte kommer ut till folket).
 
———————————————-
 
För att få jobbet ska man ha samma värdegrund som Aftonbladet vilket stämmer in på de rödgröna, men sedan spricker det. Redaktionssekreterare har – förutom att skriva ledare – ansvar för att lägga redaktionens arbetsscheman, hantera fakturor och hålla i det dagliga arbetet.
 
Den som anställs måste alltså prestera något, det är inte de rödgröna politikerna vana att göra, de har ju en garanterad inkomst vad de än inte gör.
 
Välfärdssystemen har flyttat in i riksdagshuset, folket är utan välfärd.