Centerpartiet · Islam · Miljöpartiet · Moderaterna · politik · Samhällsfrågor · Socialdemokraterna · Sverigedemokraterna · Vänsterpartiet · Värdegrundsdiktatur

Vilka är dummast: de i riksdagshuset som på vår bekostnad gör det sämre för oss, eller de som röstar för att det ska få fortgå?

Idag börjar sandlåderallyt i Sveriges kraftigt överbetalda vuxendagis.

Riksdagen öppnar och det ska det väljas nya talmän.

Att bli talman är en viktig prestigevinst i svensk politik, ungefär som att i grabbgänget kunna dricka flest öl utan att kissa i byxan.

Talmannen har tillsammans med de vice talmännen ansvaret för att leda riksdagens arbete, bland annat att fördela ordet och hålla ordning i kammaren.

Med de förkrympta kunskaper i vett och etikett en del riksdagsledamöter har, krävs en ängels tålamod och en nybliven elefantmammas hårda hud för att hantera stollarna.

———-

Vi som minns minns hur socialdemokraternas finansminister, Magdalena ”Tomt i ladorna” Andersson lyssnade på ett debattinlägg med en min som en ölberikad lobotomerad struts.

Sedan stövlade hon fram till vice talmannen och gjorde bort sig.

När hon inte fick gehör för sitt klagomål åkte den stora offerkoftan på och ”Tomt i ladornas” mun gick som lärkvingar då hon beklagade sig.

Andra burdusa busar har varit:

kommunisternas Rossana Dinamarca,

☆ och Karin Rågsjö

☆ samt miljöpartisterna Jan Lindholm,

☆ Pernilla Stålhammar

☆ och Annika Hirvonen.

Nuvarande talman Urban Ahlin framhöll då att det bara används ett språk i riksdagen och det är svenska. Han är nog överens med Annie ”alla talar svenska” Lööf om det.

Utrikesministern Margot Wallström säger i en intervju att Sveriges anseende skulle skadas om Björn Söder får fortsätta som andre vice talman. Wallström säger, ur artikeln:

– ”Vilken signal skulle det skicka om Sverige till resten av världen?

Frågan Wallström borde ställa är vilka signaler hon själv sänt ut i världen.

Få utrikesministrar har retat upp så många under så kort tid som hon gjort.

Socialdemokraterna som inte skulle lansera någon talmanskandidat lanserade en talmanskandidat.

De lanserade Åsa Lindestam, i det civila anställd som rektor. Det kan ju behövas i den dysfunktionella riksdagen.

Sossarna lanserade sin kandidat eftersom alliansen lanserade sin kandidat, det är en form av ”om jag inte fåj komma på ditt kalas fåj du inte komma på mitt”.

Åsa Lindestam är 62 år gammal och rektor, men Åsa har ändå inte koll på hur på vem som ska betala för vad.

I bästa Mona Sahlin-anda får vi skattebetalare stå för ”the bill” då Åsas man på resan kommit till.

Det är skamligt att sossarna nominerat en sådan bedragare till talmansposten. Wallström kan ju fundera över vilken signal det skickar.

Alliansens kandidat har kanske bättre moral, men den moderate talmanskandidaten tror att islam är förenlig med västvärldens demokrati.

Kommunisterna lanserar en kommunist.

Sannolikheten för att moderaten lär sig att islam är en diktatorisk ideologi är större än att en diktatorisk ideologis företrädare blir demokrat.

Idag startar blindbockleken i den politiska överbetalda sandlåda som Sveriges riksdagshus blivit, vi skattebetalare betalar för dumheterna.

Vi bör fråga oss vilka som är dummast: de som på vår bekostnad gör så mycket fel, eller de som röstar för att det ska få fortgå.